Bleskově.cz má po prvom mesiaci viac ako trištvrte milióna návštevníkov

Bleskově.cz má po prvom mesiaci viac ako trištvrte milióna návštevníkov Reprofoto

Spravodajský online denník Bleskove.cz odštartoval pred mesiacom.

Web, ktorý si síce hovorí spravodajský, ale má skôr bližšie k bulváru, podľa NetMonitoru za prvý mesiac navštívilo 820 142 reálnych užívateľov.

On-line denník Bleskově.cz obnovilo vydavateľstvo Scandalist zo skupiny Scandal Media Group, keď ho kúpilo od českého vydavateľstva Economie.
"Bleskově.cz sa stalo vlajkovou loďou nášho vydavateľstva," povedal spolumajiteľ skupiny Vítek Koldinský.

"Naším cieľom bolo okamžite sa zaradiť medzi rešpektované a návštevované weby, čo sa nám poľa prvých výsledkov podarilo. Dokonca sme prekonali naše očakávania, "povedal podľa tlačovej správy vydavateľstva spolumajiteľ Karel Vágner.

Šéfredaktorom českého webu bleskově.cz je bývalý bulvárny slovenský novinár Štefan Šperka, ktorý pôsobil na vedúcich pozíciách v Novom Čase alebo v Plus Jeden Deň. "Tento úspech nie je len mojou zásluhou. Za mnou stojí skvelý a skúsený tím redaktorov, ktorý denne prináša výber tých najzaujímavejších tém a káuz z politiky, šoubiznisu, športu a iných oblastí," povedal Šperka.

Bleskově.cz od roku 2004 prevádzkovala spoločnosť Centrum Holdings, dnes súčasť vydavateľstva Economia. Domény Bleskově.cz v roku 2015 kúpila skupina Scandal Media Group, ktorú vlastní Karel Vágner a Vítek Koldinský.