Návšteva prezidenta Číny ovládla české správy na internete

 Návšteva prezidenta Číny ovládla české správy na internete Foto: Miloš Zeman/FB

Návštěva čínského prezidenta Si Tin-pchinga v Česku byla v pondělí nejsledovanější událostí na zpravodajských webech.

 

 

Čtenost ale zaostala za zprávami o teroru v Belgii z minulého týdne. Vyplývá to z informací nejsledovanějších zpravodajských serverů Novinky a iDnes.

Zprávy o návštěvě čínského prezidenta a další související články měly v pondělí na serveru iDnes podle mluvčí Silvie Škábové nadprůměrnou čtenost. "Hlavní zpráva o příletu Si Tin-pchinga a jeho prvním dnu byla jasně nejčtenějším článkem dne. Druhý nejčtenější článek překonala téměř dvojnásobně," řekla ČTK.

Nadprůměrně se četly i další texty, například informace o rozhovoru prezidenta Miloše Zemana pro čínskou televizi či obrazová zpráva o gripenech doprovázejících letadlo čínského prezidenta. "Všechny články na čínské téma spojuje mimořádný zájem o diskuse. Zaznamenali jsme nadprůměrný počet příspěvků a především mimořádně vysokou čtenost těchto fór," dodala Škábová.

V porovnání s on-line zpravodajstvím z teroristických útoků v Bruselu z minulého úterý byl ale podle mluvčí Seznamu.cz Ireny Zatloukalové na webu Novinky.cz zájem o návštěvu výrazně nižší. "O Brusel se čtenáři zajímali podstatně více. Konkrétně návštěvnost on-line zpravodajství o návštěvě čínského prezidenta byla na 15 procentech čtenosti zpravodajství z Bruselu," podotkla.

Čínský prezident přiletěl v pondělí na historicky první návštěvu Česka. Ve středu z Česka odlétá do USA.

Sledujte nás na facebookovej stránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: