O2 chystá v ČR nákupy exkluzívnych práv, bude vysielať tenis a hokej

O2 chystá v ČR nákupy exkluzívnych práv, bude vysielať tenis a hokej Ilustr. foto RTVS

Telekomunikační firma O2 chce v následujících letech investovat do televizního obsahu miliardu korun a chystá nákupy exkluzivních práv.

 

 

Pro svůj placený kanál O2 Sport koupila na příští tři roky televizní práva na všechny turnaje ženského tenisového okruhu WTA, od roku 2018 pak bude pět let vysílat všechny domácí zápasy hokejistů Sparty a Liberce. Uvedli to zástupci O2 na dnešní tiskové konferenci.

Podle ředitele O2 TV Davida Duroně už O2 po skončení této sezony naopak nebude pokračovat ve vysílání zápasů anglické fotbalové ligy. Satelitní televize Digi TV tento týden oznámila, že má od příštího roku na Premier League exkluzivitu a nebude ji s nikým dalším sdílet.

O2 TV v současné době pracuje na konceptu tří samostatných kanálů, které budou věnované právě nejpopulárnějším sportům fotbalu, hokeji a tenisu. Tenisový kanál od ledna 2017 nabídne až dva tisíce zápasů ze všech 54 turnajů ženského okruhu WTA včetně prestižního finále Turnaje mistryň v Singapuru. Chybět nebude ani tuzemský podnik Prague Open.

"Plánujeme zprostředkovat maximální počet zápasů, kde naplno využijeme funkce multidimenze. Divák tedy bude moci sledovat souběžně i několik zápasů z různých turnajů," dodal výkonný ředitel O2 Sport Marek Kindernay.

Od ročníku 2018/19 poběží přenosy z domácích utkání hokejistů Sparty Praha a Bílých Tygrů Liberec výhradně na stanici O2 Sport. Kontrakt s oběma kluby, které se letos probojovaly do finále play off extraligy, byl uzavřen na pět sezon. Podobné jednání O2 vede i s třineckým klubem. "Kromě výběru z více kamer budeme schopni vysílat také souběžně hrané zápasy. Divák si tak vybere právě ten zápas, který ho zajímá," dodal Duroň.

O2 TV má v současnosti přes 200.000 uživatelů. V rámci programu O2 Sport vysílá například utkání fotbalové Synot ligy nebo Ligy mistrů. Součástí je i seriál DTM nebo formule 3. Nedávno stanice pořídila přenosový vůz za 100 milionů korun.

Sledujte nás na podstránke, ktorá prináša správy hlavne z diania v médiách v ČR: