Približne 15 distribútorov stále nelegálne vysiela Markízu v ČR

Približne 15 distribútorov stále nelegálne vysiela Markízu v ČR Ilustr.foto: Markíza

V Česku je stále kolem 15 televizních operátorů, kteří vysílají programy slovenské televize Markíza bez řádného oprávnění.

 

 

V jednom případě Krajský soud v Brně předběžným opatřením vysílání kanálů Markíza, Doma a Dajto zakázal. Vyplývá to z informací Markízy.

Od letoška v Česku legálně běží jen nově vytvořený kanál Markíza International. Neobsahuje převzaté pořady, hlavně filmy, ke kterým se vysílací práva vztahují jen na území Slovenska. Podobně sesterská televize Nova zavedla na Slovensku kanál Nova International a vysílání ostatních omezila jen na ČR.

Odporúčame aj: Súd zakázal neoprávnené šírenie Markízy v Českej republike

Soud předběžné opatření odůvodnil tím, že nelegálním šířením kanálů Markízy s převzatými pořady v Česku hrozí firmě vypovězení smluv či licencí od dodavatelů a případně i vymáhání škody. Distributoři zároveň za nepovolené vysílání neplatí Markíze žádnou odměnu.

Markíza sdělila ČTK, že jednotlivé kabelové, satelitní nebo internetové operátory na protiprávní jednání upozornila a požaduje vyřazení stanic z jejich nabídky.

Nova chce na Slovensku postupovat stejně, jako Markíza v ČR. "Nadále budeme dál pokračovat v našem cíli zastavit přeshraniční vysílaní stanic skupiny Nova bez našeho souhlasu," uvedl ředitel sekce nových projektů skupiny Nova Petr Horák.

 

Sledujte dianie v médiách v ČR aj na Facebooku: