Pozrite si rebríček najlepšie platených hercov herečiek. Medzi ženami vedie Scarlett Johansson (VIDEO)

Pozrite si rebríček najlepšie platených hercov herečiek. Medzi ženami vedie Scarlett Johansson (VIDEO) Foto z filmu Ghost in the Shell

Najlepšie platenou herečkou na svete sa tento rok rovnako ako minulý rok, stala Američanka Scarlett Johansson. Podľa rebríčka časopisu Forbes zverejneného v piatok si zarobila 56 miliónov dolárov.

 

Denník USA Today však upozorňuje, že by Johansson bola až ôsma medzi najlepšie platenými hercami. Forbes sledoval zárobky od začiatku júna 2018 do tohtoročného júna, všetky údaje uvádza pred zdanením.

Johansson zarobila 35 miliónov dolárov za rolu vo filme Avengers: Endgame, ktorý sa stal v júli najvýnosnejším filmom všetkých čias. K tomu si pripísala osemmiestnu sumu v dolároch za chystaný film Black Widow, ktorý tiež vychádza zo sveta komiksových superhrdinov štúdia Marvel, uviedol Forbes.

Na druhom mieste je Sofie Vergara zo seriálu Taká moderná rodinka s 44,1 miliónmi dolárov. Za ňou figuruje Reese Whiterspoon s 35 miliónmi dolárov a Nicole Kidman s 34 miliónmi.

Desať najlepšie platených herečiek zarobilo v danom období celkovo 314,6 milióna dolárov. Server BBC upozorňuje, že si všetkých desať zarobilo vyše 20 miliónov dolárov , čo sa vlani podarilo len Johansson a Angeline Jolie. Tá sa tento rok práve kvôli rastúcim ziskom svojich kolegýň v rebríčku neumiestnila vôbec, rovnako ako Julie Roberts, Cate Blanchett alebo Jennifer Lawrenc.

Celkové zárobky najlepšie platených herečiek sú však výrazne menšie, než zisky najlepšie platených hercov. Tí si za tento rok dohromady odniesli 588,3 miliónov dolárov. Scarlet Johansson by sa tak medzi hercami umiestnila až na ôsmom mieste.

Z hercov si tento rok najviac zarobil bývalý zápasník wrestlingu Dwayne "The Rock" Johnson, známy napríklad zo série Rýchlo a zbesilo, ktorý zarobil 89,4 milióna dolárov. George Clooney, ktorý zoznam najlepšie platených hercov viedol vlani, z neho tento rok vypadol úplne. Jeho zisky minulý rok totiž zahŕňali predaj vlastnej značky tequily, ktorú predal za miliardu dolárov.

Na druhom mieste sa tentoraz umiestnil Chris Hemsworth, ktorý stvárnil rolu mýtického nórskeho boha Thora vo filmoch o komiksových superhrdinoch rovnako z dielne štúdia Marvel. Tento rok zarobil 76,4 milióna dolárov. Za ním je Robert Downey Jr, predstaviteľ Iron Mana z rovnakej série filmov s 66 miliónmi dolárov.

Na štvrtom mieste sa umiestnil jediný "nehollywodský" herec v rebríčku, hviezda indického filmu Aksaj Kumar, ktorého zárobky tento rok medziročne raketovo stúpli na 65 miliónov dolárov.

Do rebríčka sa tiež vrátil Bradley Cooper, predovšetkým vďaka filmu Zrodila sa hviezda, ktorý režíroval, hral v ňom hlavnú úlohu a podieľal sa na scenári a produkcii. Umiestnil sa na šiestom mieste, tesne za ázijskou hviezdou akčných filmov Jackie Chanom.