Šíria sa dezinformácie o presune vojenskej techniky na Ukrajinu

Šíria sa dezinformácie o presune vojenskej techniky na Ukrajinu Foto: MO SR

Na sociálnych sieťach sa šíri opäť dezinformácia týkajúca sa presunu vojenskej techniky - o tom, že železničný presun našej vojenskej techniky má smerovať na východ, poprípade priamo na Ukrajinu.

Vzhľadom na stupňujúce sa rusko-ukrajinské napätie vyvoláva táto informácia u mnohých obavy. Informáciu šíri dezinfo scéna aj mimo sociálnych sietí.

Na presun vojenskej techniky minulý týždeň aj predtým upozornilo ministerstvo obrany.

 

 

 

 

 

 

 

 

"V skutočnosti išlo o štandardný vnútroštátny presun techniky slovenských ozbrojených síl, konkrétne protilietadlovej raketovej brigády z Nitry do Centra výcviku Lešť, kde bude v nasledujúcich týždňoch prebiehať riadne plánovaný sústredený výcvik.
O presune sme vopred informovali prostredníctvom upozornenia na našej webovej stránke www.mosr.sk a samozrejme aj prostredníctvom sociálnych sietí," informuje ministerstvo obrany.


Aj na tomto prípade je vidieť, ako sa z bežnej výcvikovej aktivity stane v priebehu pár hodín defiznformačná senzácia, ktorá môže vystrašiť našich občanov. Prosíme preto všetkých o opatrnosť a zodpovednosť - čomu na internete uveríte a z akých zdrojov čerpáte informácie, dodáva ministerstvo.

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.