Antivaxeri a Ján Baránek zneužili smrť 17-ročného dievčaťa, reaguje jej otec aj polícia

Antivaxeri a Ján Baránek zneužili smrť 17-ročného dievčaťa, reaguje jej otec aj polícia Ilustr. foto Omediach.com

Posledné dni sa začali šíriť na sociálnych sieťach statusy aj s fotografiou smútočného oznámenia 17-ročného dievčaťa zo Serede s informáciou, že zomrelo po očkovaní. Polícia ale aj príbuzní túto informáciu popreli. Ide o hoax, ktorý sa snaží odradiť ľudí od očkovania. Dievča nezomrelo po očkovaní, na očkovaní totiž nebola, upozornil jej otec.

„V Seredi zomrela 17-ročná gymnazistka na akútny zápal srdcového svalu. V pondelok bola očkovaná proti Covidu. Hrobári dostali príkaz strhnúť smútočné oznámenie!“ napísal napríklad facebookový profil Vladislav Hrnčár, Jeho status sa naďalej šíri a má už viac ako 432 zdieľaní.

"Znudení klamári, ktorí hodiny sedia za Facebookom, lebo nemajú čo na robote, zašli až príliš ďaleko. Posledné hodiny masovo zneužívajú náhlu smrť 17-ročného dievčaťa. Hovoria, že bola očkovaná, a teda za jej skon môže očkovanie. Je to lož,“ upozornila na facebooku polícia.

Zdroj: Polícia SR

Otec zosnulej sa rozhodol podať trestné oznámenie. „Ide trestné oznámenie za šírenie nepravdy a zneužívanie našej neočkovanej dcéry na antikampaň proti očkovaniu. Očkovaná nebola a ani ja, jej otec, nie som! A už išli aj trestné oznámenia a ďalšie pôjdu!!! Hyeny hnusné, odporné, ako Baránek,“ napísal v diskusii otec.

Smrť 17-ročného dievčaťa na šírenie antiočkovacích nálad využil aj mnohými médiami citovaný Ján Baránek. Jeho status má takmer tisíc zdieľaní. Baránek poplašný status šíri aj deň po tom, ako ho viacerí upozornili, že dievča nebolo očkované, dokonca aj otec zosnulého dievčaťa.

 

Táto sekcia vzniká v spolupráci s 365.bank. Stretli ste sa s hoaxom, dezinformáciami či konšpiráciami? Dajte nám o nich vedieť na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.