Facebook príde s aplikáciu pre sledovanie videa na televízoroch

Facebook príde s aplikáciu pre sledovanie videa na televízoroch Foto: Facebook


Facebook chce konkurovať YouTube aj Netlixu.

Prevádzkovateľ sociálnek siete Facebook uvedie v blízkej dobe na trh samostatnú aplikáciu, ktorá užívateľom umožní sledovať na chytrých televízoroch videozáznamy, ktoré nájdu na svojich facebookových stránkach. Facebook tým chce lepšie súťažiť o reklamné príjmy sa servisom YouTube od konkurenčnej spoločnosti Google, s videoslužbou Netflix a s tradičnými televíznymi kanálmi.

Na svojich televízoroch budú môcť sledovať videá vytvárané pre facebook majitelia aplikácií Apple TV, Fire TV od spoločnosti Amazon a Smart TV od juhokórejského Samsungu. Utorkové oznámenie Facebooku zodpovedá snahe spoločnosti viac sa zameriavať na video. Firma teraz výrazne propaguje aplikáciu Facebook Live, ktorá užívateľom umožňuje naživo streamovať natáčané udalosti.

Podľa analytikov oslovených BBC bude musieť spoločnosť Facebook k tomu, aby ovládla aj posledný monitor, na ktorom ešte v domácnostiach nedominuje, výrazne zlepšiť kvalitu obsahu videoponuky oproti tomu, čo je na jej sieti k dispozícii teraz. To si vyžiada veľké investície, najmä do získania talentov, ktorí by vytvárali videá exkluzívne pre Facebook.