Agentúra sa ospravedlnila za zverejnenie súkromného mailu ženy viceprezidenta

Agentúra sa ospravedlnila za zverejnenie súkromného mailu ženy viceprezidenta Twitter @mike_pence


Americká tlačová agentúra The Associated Press (AP) sa ospravedlnila za zverejnenie súkromného e-mailu manželky viceprezidenta Spojených štátov Mika Penceho.

Mailovú adresu Karen Penceovej u prevádzkovateľa e-mailových služieb AOL agentúra zverejnila minulý týždeň v súvislosti so správou, že Pence ako guvernér štátu Indiana využíval na služobné účely súkromnú e-mailovú schránku.

"Ospravedlňujeme sa, ak zverejnenie e-mailovej adresy pani Penceovej spôsobilo nejaké problémy," napísal na blogu John Daniszewski z vedenia AP. Pence sa na twitteri dožadoval ospravedlnenia.

"AP zverejnila súkromnú e-mailovú adresu mojej ženy, narušila tým jej súkromie a našu bezpečnosť," napísal Pence. "Keď sme žiadali o stiahnutie, odmietli. AP dlhuje mojej žene ospravedlnenie," dodal viceprezident.

Agentúra zverejnila e-mail minulý týždeň v piatok v správe o tom, ako Pence ako guvernér Indiany využíval na pracovné účely súkromný e-mail u AOL.

Pence ku kauze oznámil, že jeho prípad nie je možné porovnávať s Hillary Clintonovou, ktorá ako ministerka zahraničia používala k práci e-mail na svojom súkromnom servery. Uviedol tiež, že svojím počínaním nijako neporušil zákony štátu Indiana. Zákony podľa Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) neporušila ani Clintonová, hoci si podľa vyšetrovateľov počínala mimoriadne ľahkovážne.