Seznam ponúka mapy celého sveta vrátane Slovenska bez nutnosti pripojenia

Seznam ponúka mapy celého sveta vrátane Slovenska bez nutnosti pripojenia Foto: Seznam.cz

Užívatelia budú môcť po stiahnutí používať nielen klasickú mapu, ale budú si môcť vyhľadať zaujímavé miesta v okolí, tipy na historické pamiatky alebo najbližšej reštaurácii.

 

 

 

Internetová firma Seznam.cz začala ponúkať turistické mapy celého sveta bez nutnosti pripojenia k internetu.

Doteraz boli off-line mapy portálu Mapy.cz dostupné len pre Európu, vyhľadávanie v nich potom len pre ČR.

Mapy sú dostupné k stiahnutiu pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android. Stiahnuť bude možné mapy jednotlivých krajín, prípadne i len regióny. Mapové podklady pre celý svet by totiž zabrali viac ako 180 GB, čo presahuje kapacitu mobilných telefónov. "Väčšina takto vytvorených máp má okolo 500 MB, aby nezabrali príliš veľa miesta," uviedol produktový manažér Mapy.cz Jakub Faifer.

Užívatelia budú môcť po stiahnutí používať nielen klasickú mapu, ale budú si môcť vyhľadať zaujímavé miesta v okolí, tipy na historické pamiatky alebo najbližšej reštaurácii. Podľa Faifera tak budú mapy v mobile fungovať ako plnohodnotná off-line hlasová turistická a cyklo navigácia.

Odporúčame aj: Východ Slovenska sa dočká nových leteckých snímok

Keď si užívateľ nebude chcieť sťahovať mapu niektorého zo štátov, ktorý je na pamäť v telefóne stále veľký, stačí zadať niektoré z väčších miest, kam sa chystá a Mapy.cz mu ponúknu, aký región si má stiahnuť.

Po verzii pre operačný systém Android bude nasledovať verzia pre iOS a tiež pre stolové počítače s Windows 10. "Naším cieľom je ponúknuť plnohodnotné off-line mapy naprieč všetkými platformami, preto teraz usilovne pracujeme na rozšírení," dodal Faifer.

Tradične už niekoľko rokov sú podľa Seznam.cz najsťahovanejšími európskymi lokalitami Rakúsko, Chorvátsko alebo Taliansko. Do TOP desiatich sa však vlani zaradili aj africké štáty.