Bývalá redaktorka RTVS spúšťa nový web

Bývalá redaktorka RTVS spúšťa nový web Reprofoto dalito.sk

 Pre web budú pracovať viacerí bývalí či súčasní novinári, hovorcovia či herečka.

 

Bývalá redaktorka RTVS Lucia Tomečková 15. septembra spúšťa web dalito.sk. „Budeme prinášať zaujímavé ľudské príbehy vo vzťahu k práci a podporovať vlastný potenciál ľudí. Nebudeme ukazovať ciele, budeme sprievodcom na ceste životom a práce nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Je o úspešných aj pre úspešných. Neporovnáva, nesúdi, ale prijíma každého jednotlivca ako aj spoločnosť také, aké sú," píše Tomečková v tlačovej správe.

Redakcia chce portálom inšpirovať všetky vekové kategórie. Portál www.dalito.sk chce zároveň ukázať, že mnohé udalosti a veci majú ľudia len vo svojich rukách.

Webový projekt je rozdelený do dvoch častí: portál a kariéra.

Lucia Tomečková je zakladateľkou aj šéfredaktorkou dalito.sk. V minulosti pracovala na vnútropolitickom oddelení spravodajstva aj v redakcie športu či publicistiky. V STV pracovala od roku 1999 do 2014. Predtým bola redaktorkou televízie VTV. Posledné 2 roky sa venovala mediálnemu poradenstvu, PR a prispievala článkami na viaceré weby.

Odporúčame aj: Bývalá redaktorka RTVS píše premiérovi

Na projekte sa podľa nej bude podieľať takmer dvadsiatka redaktorov s dlhoročnými novinárskymi skúsenosťami zo Slovenska a Českej republiky.

Medzi nimi napríklad bývalý šéf spravodajstva Markízy a neskôr člen politickej strany ANO Ľubomír Lintner, bývalá redaktorka RTVS a šéfredaktorka TV Bratislava Eva Koprena, ktorá bola aj hovorkyňou ministerstva školstva, herečka a bývalá redaktorka RTVS či Českej televízie Daniela Revai, novinárka Monika Chybová, ktorá pracovala vo viacerých redakciách, špecialistka na marketing Adriana Kemka, dobrovoľníčka a sociálna pracovníčka Marcela Václavková Konrádová, Zuzana Huďová, ktorá v minulosti pracovala pre HZDS, ako novinárka písala pre Život ale aj pre Zem a Vek a ďalší.

Zároveň projekt dalito.sk ako chránené pracovisko spolupracuje aj s novinármi, ktorí sú zdravotne znevýhodnení.