Ficovi sa nepáči článok SME o jeho oblečení

Ficovi sa nepáči článok SME o jeho oblečení Foto: SME

Premiér Robert Fico ostal pobúrený článkom o jeho oblečení. Cez veľkonočnú nedeľu napísal na blog článok Hokej v plutvách, kde oslovil a nahral aj vyjadrenie hovorcu U.S.Steel Košice. 

 

 

Cez víkend vyšiel vo víkendovej prílohe denníka SME článok Šaty robia Fica. Už bol baníkom, vojakom i hokejistom o tom, ako sa oblieka Fico. Článok bol zostavený z fotografií premiéra v hokejovom drese, v baníckej rovnošate, či v červenom plášti, prilbe a ochranných okuliaroch na tlačovke v U.S. Steel Košice.
Premiéra článok nahneval až natoľko, že ako sám píše, postavil  ho v nedeľu od rezňa a majonézového šalátu a napísal blog, kde zopakoval mnohé výhrady, ktoré má voči denníku SME. Napríklad, že ho považuje za „protivládny, opozičný denník," spomenul aj citát bývalého šéfredaktora SME Milana Šimečku, že novinári v tomto denníku pravdu nehľadajú, oni ju majú.

„Smiešne je, ak sa musí denník formátu SME znižovať na úroveň bulváru a doslova sa „odbavovať" na čomkoľvek, čo súvisí s výkonom funkcie ústavných činiteľov," napísal Fico. A položil si rečnícku otázku: „Čo ma teda postavilo od rezňa a majonézového šalátu? Tvrdenie denníka SME, že zmluvu s U.S. Steel Košice o zotrvaní na Slovensku som podpísal teatrálne, v pracovnom plášti, prilbe, okuliaroch a rukaviciach. ... Netreba mať vysokú školu, aby človek pochopil, čo denník SME týmto jalovým príspevkom sledoval. Že nič iné na úrade vlády nefunguje, len public relations," napísal Fico a priložil k článku aj fotografiu, kde v pláštisú aj novinári a dokonca aj nahrávku vyjadrenia od hovorcu U.S. Steel Košice o predpisoch v odievaní.

Cez sviatky vyšiel v tlačenom SME aj ďalší článok o premiérovi: Fico už rok ignoruje súd s Radičovou, jeho adresu nevie nájsť ani polícia. Na ten článok na svojom blogu už Fico nereagoval.

„Je obdivuhodné, že premiér stíha popri práci aj písať texty na sme.sk. Otázka je, či to robí v špeciálnom novinárskom úbore," reagoval na článok na blogu Fica šéfredaktor SME Matúš Kostolný.