Spoluprácu s vydavateľstvom Penty ukončili aj Svedkovia Liehovovi

Spoluprácu s vydavateľstvom Penty ukončili aj Svedkovia Liehovovi Reprofoto FB SL

 

 


Len pred niekoľkými mesiacmi videoportál Vju.sk odštartoval spoluprácu s viacerými projektami, s ktorými na konci roka v tichosti ukončil spoluprácu. Vydavateľstvo News and Media Holding sa rozhodlo pre veľké zmeny vo videoprodukcii.
Okrem pravidelného satirického seriálu Ťažký týždeň s Janom Gorduličom na Vju.sk končí aj ďalšia satirická relácia Svedkovia Liehovovi.
„Od nového roka sme spoluprácu ukončili, čiže momentálne opäť využívame len naše klasické platformy ako Facebook page a youtube," reagovali tvorcovia satirického projektu pre Omédiách.com.

 Hlavnou postavou projektu je komik Gabo Žifčák ako „Archnalej Gabrlej."

„Spojili sme cirkev a alkohol, čo sú nevyčerpateľné studnice, doslova až do posledného sudu. Cielene parodujeme rituály a veci súvisiace s rímskokatolíckou cirkvou, lebo štatisticky pokrýva 66 % populácie, ale máme množstvo námetov aj pre iné náboženstvá a cirkvi," povedal Žifčák minulý rok na konferencii Marketing Live. Tím tvorcov má 6 ľudí.

Prvé recesistické video zverejnili na konci roka 2016, spoluprácu s Vju.sk spustili v máji 2017. S pokračovaním aj bez Vju.sk nemajú problém. „Pre nás ukončenie spolupráce v podstate znamená, že nie sme viazaní vyjsť každý týždeň s novým videom, čiže sa zamyslíme nad novou stratégiou publikovania postov a samotným contentom, ktorý fanúšikom prinesieme. Vzhľadom na to, že dosť veľa našich fanúšikov nebolo spokojných s prechodom na Vju.sk, tak je predpoklad, že práve fanúšikovia budú mať z tejto zmeny najväčšiu radosť," píšu tvorcovia.

Portál Vju.sk nebola ich hlavná platforma. Videá boli síce najskôr zverejňované na Vju.sk, ale následne boli nasadzovane aj na ich facebookovú stránku a youtube. „Pre nás bolo hlavné budovať si vlastnú fanušikovskú základňu, čo sa nám našťastie stále darí (aj napriek prieskumníkovi)," píšu. Svedkovia Liehovovi využívajú vo videách aj product placement, spustili aj vlastný eshop, kde predávajú produkty s vlastnou značkou.

Na Vju.sk končia aj ďalšie relácie. Podľa informácií Omédiách.com nie je vylúčené, že súčasná podoba Vju.sk skončí alebo sa výrazne zmení. Vydavateľstvo News and Media Holding, ktoré je vlastníkom Vju.sk, si už registruje domény www.pluskatv.sk, a plustv.sk, ktoré môžu nahradiť Vju.sk, a už podľa názvu je zrejmé, že majú prinášať videoobsah.