Slováci popri televízii najčastejšie surfujú na internete a na sociálnych sieťach

Slováci popri televízii najčastejšie surfujú na internete a na sociálnych sieťach Ilustr. foto: Towercom

Medzi najčastejšie činnosti, ktorým sa internetoví obyvatelia Slovenska zvládajú venovať popri sledovaní televízie, patrí surfovanie na internete, na druhom mieste je prehliadanie sociálnych sietí.

 

Najčastejšie používaným zariadením popri televízií je potom smartphone a počítač. Ukázal to aktuálny výskum Nielsen Admosphere Slovakia realizovaný na vzorke päťsto respondentov z aktívnej internetovej populácie staršej ako 15 rokov zo Slovenského národného panelu.

Z činností, ktorým sa Slováci venujú popri sledovaní televízie, jednoznačne vedú aktivity spojené s komunikačnými technológiami: najväčšia časť respondentov (68%) pri televízií surfuje na internete, 53% si prehliada obsah na sociálnych sieťach a 49% sa venuje čítaniu a písaniu správ.

Vo všetkých týchto činnostiach sú pritom o niečo aktívnejšie ženy ako muži. Všeobecne však platí, že len veľmi malé percento (5%) popri sledovaní televízie nerobí nič ďalšie. A 6% respondentov odpovedalo, že televíziu nesleduje.

Najčastejším používaným zariadením popri sledovaní televízie je smartphone – denne ho takto používa 57% respondentov, ktorí sa aspoň niekedy pozerajú na televíziu. Na druhom mieste je počítač (bez ohľadu na typ), ten denne pri televízií používá 40% opýtaných, a na treťom tablet, ktorý si pri televízií zapína 16% respondentov. Medzi najmenej používané zariadenia popri sledovaní televízie patria chytré zariadenia typu wearables - chytré okuliare, hodinky apod. (denne: 5%), herné konzoly (4%) a čítačky elektronických kníh (2%).