Zvýšila sa návštevnosť na zoznámkach a zoznamovacích chatoch

Zvýšila sa návštevnosť na zoznámkach a zoznamovacích chatoch Foto: Gemius

Vo februári strávili slovenskí internetoví užívatelia najviac času na internetových zoznamkách, chatoch a blogoch.

Množstvo stráveného času bolo v tejto webovej kategórii najvyššie tak z klasických PC, tak aj z mobilných zariadení a dosiahlo v oboch prípadoch v priemere 3,5 hodiny na užívateľa mesačne, vyplýva to z údajov, ktoré Zoznamovacie servery zaznamenali tiež najvyšší počet zobrazení stránok z mobilných telefónov a tabletov (6 miliónov), píše spoločnosť Gemius v tlačovej správe.

Návštevnosť z klasických PC

Počet slovenských a zahraničných užívateľov navštevujúcich webové stránky zapojené do výskumu AIMmonitor prekročil 4,1 milióna. Pritom počet slovenských návštevníkov presiahol 3,3 milióna. Vo februári najviac rástla návštevnosť spravodajských serverov a spoločenských magazínov.

Mobilné zariadenia

Najvyšší počet užívateľov navštevoval z mobilných zariadení spravodajské weby (1,1 milióna RU) a tiež webové stránky v kategórii Služby, mapy, cestovné poriadky a Ženy a mamičky (asi 900 resp. 800 tisíc RU). Najvyšší podiel mobilných zobrazení dosiahla kategória Služby, mapy, cestovné poriadky, kde bolo takmer 40 % zobrazení stránok vykonaných z mobilných zariadení.

Internetová populácia

Internetová populácia dosiahla vo februári počet takmer 3,5 milióna užívateľov. Najpočetnejšími skupinami užívateľov sú ľudia vo veku 20-29 a 30-39 rokov, ktorí tvoria dohromady takmer polovicu celej slovenskej internetovej populácie. Najviac užívateľov má stredoškolské vzdelanie s maturitou a takmer pätinu zahŕňajú ľudia s ukončenou vysokou školou.