Ringier spúšťa v Čechách vlastnú televíziu, možno aj na Slovensku

Ringier spúšťa v Čechách vlastnú televíziu, možno aj na Slovensku samsung.com

Spoločnosť Ringier Axel Springer v Čechách štartuje vlastnú internetovú televíziu. Chce s ním konkurovať TV Nova Prima. Nie je vylúčené, že slovenská dcéra pôjde v jej šľapajách. Tá chystá zmeny s tivi.sk.

 


Vydavateľstvo Ringier Axel Springer, ktoré stojí za najčítanejším bulvárnym denníkom Nový čas, o pár týždňov spúšťa nový videoportál Blesk.tv s vlastným obsahom. Promo bude mediálny dom stavať na tvárach svojich videoreportérov," píše o plánovanej televízii ihned.cz. Podľa neho by mal blesk.tv denne ponúknuť približne päť nových videí s bulvárnym obsahom.

 

Nová internetová televízia odštartuje 10. mája a chce konkurovať reláciám českých komerčných televízií Nova a Prima. Internetová televízia bude mať vlastnú štúdio aj tím 12 videoreportérov. V pláne má obsah predávať televíziám, už v súčasnosti dodáva obsah pre TV Barrandov.

Ringier Axel Springer Slovakia má vybudovaný informačno-zábavný video portál tivi.sk. Ten je doplnkovým servisom pre online spravodajstvo na cas.sk. „Tivi.sk prináša aj exkluzívne videá našich redaktorov z oblasti šoubiznisu či športu. Od tejto platformy by sme sa v tomto smere chceli odvíjať ďalej. V blízkej budúcnosti napríklad chystáme rebranding tivi.sk," povedala pre Omédiách.com Tatiana Pavleová, zodpovedná v spoločnosti za komunikáciu s médiami.

„Naším kolegom v Čechách k spusteniu internetovej televízie gratulujeme a veríme, že formát bude úspešný," povedala.

Na otázku, či sustí Ringier na Slovensku podobnú internetovú televíziu ako v ČR povedala len toto: „Ak by sme mali k tomuto kroku pristúpiť aj my, budeme o tom včas informovať."