4ka: Slováci vítali Nový rok s mobilom v ruke

4ka: Slováci vítali Nový rok s mobilom v ruke Foto: Swan

Sviatky predstavujú už tradične nápor nielen na naše peňaženky a žalúdky, ale aj pre siete mobilných operátorov. 4ka pôsobí na Slovensku už viac ako tri roky a na trhu spôsobila doslova zemetrasenie svojim prístupom k mobilným dátam.

 

Štvorkári sa neobmedzovali ani počas tohtoročného Silvestra.

„Naši zákazníci boli v kontakte so svojimi blízkymi aj tento rok. Najviac hovorov a SMS správ sme zaznamenali podľa očakávaní medzi polnocou a 1:00 hodinou. Zákazníci 4ky počas Silvestra a prvých 6 hodín Nového roka uskutočnili viac ako 1 a pol milióna minút hovorov (konkrétne 1568010 minút) a poslali niečo menej ako milión SMS správ (konkrétne 997762 SMS správ),“ povedal technický riaditeľ 4ky Patrik Kollaroci.

Oproti minulému roku to predstavuje až 40% nárast prevolaných minút a 6% nárast počtu prenesených SMS. Najviac hovorov a SMS správ pribudlo v sieti 4ky na Nový Rok od polnoci do 01:00 hodiny rannej. Hlasová prevádzka v prvú hodinu nového roku 2019 v porovnaní s prvou hodinou po polnoci v iný deň narástla v sieti 4ka až 30-násobne. Stále viac zákazníkov však na silvestrovskú a novoročnú komunikáciu využíva moderné komunikačné nástroje. V porovnaní s minulým rokom v sieti 4ka narástol počet prenesených dát v posledný deň roku o 18% percent. Celkovo na Silvestra Štvorkári preniesli 63 TB dát. Komunikácia tak bola ešte intenzívnejšia ako na Štedrý deň.

Spotreba zákazníkov v sieti 4ky neustále narastá. Pomohli tomu aj viaceré novinky, ktoré operátor v roku 2018 predstavil. V marci to bolo nové portfólio paušálov SLOBODA, ktoré ponúkajú nekonečné dáta a hovory už za 20 EUR mesačne a na začiatku roka sprístupnila 4ka aj 3G národný roaming po celej krajine pre všetkých Štvorkárov bez rozdielu.