Pár slov miliardára sa stalo najviac preposielaným Tweetom v histórii

Pár slov miliardára sa stalo najviac preposielaným Tweetom v histórii Foto: Twitter J.M.

Tweet japonského miliardára Jusakua Maezawu sa stal najviac preposielanou správou na sociálnej sieti Twitter. Maezawa umiestnil svoju krátku správu na sieť 5. januára a v súčasnosti má správa už 5 miliónov retweetnutí, teda preposlaní iným ľuďom.

 

Prekonala tak tweet amerického teenagera, ktorý v roku 2017 žiadal o preposielanie svojej správy, aby si zaistil na rok zadarmo kuracie nugety z reťazca s rýchlym občerstvením Wendy's.

Maezawa prekonal predchádzajúci rekord teenagera Cartera Wilkinsona už o viac ako milión retweetnutí. Avšak Maezawa tiež svoj rekord výrazne finančne podporil. Zakladateľ japonského reťazca s odevmi Zozo sľúbil, že 100 náhodne vybraným ľuďom, ktorí budú zdieľať jeho tweet, rozdelí 100 miliónov jenov (810 tisíc eur).

Maezawa sa stal slávny ako bubeník punkovej kapely Switch Style. Majetok však zarobil v módnom priemysle. Hodnota jeho osobného majetku podľa odhadov je takmer tri miliardy dolárov. V západnom svete sa stal známy koncom minulého roka, kedy bol vyhlásený prvým súkromným cestujúcim pre let okolo Mesiaca získaný firmou Space X amerického miliardára Elona Muska.

Predchádzajúci rekordman Wilkinson umiestnil svoj tweet na sociálnu sieť v máji 2017. Predtým sa spýtal vo Wendy's, koľko by potreboval retweetnutí, aby dostal kuracie nugety na rok zadarmo. Reťazec mu vtedy odpovedal, že 18 miliónov. Wilkinsonov tweet s textom "Prosím pomôžte mi. Muž potrebuje ich nugety" získal 3,58 milióna retweetnutí. Jeho správu preposlalo aj množstvo celebrít. Cieľ síce nesplnil, od Wendy's však nugety na rok zadarmo dostal.

Pred Wilkinsonom držala viac ako tri roky rekord americká herečka a moderátorka Ellen DeGeneres so svojím selfie, na ktorom boli hviezdy zúčastňujúce sa odovzdávania filmových Oskarov v roku 2014, napísal server BBC.