Zápas SR-USA sledoval rekordný počet divákov na webe

Zápas SR-USA sledoval rekordný počet divákov na webe

Utorkové stretnutie Slovensko – USA v rámci hokejových majstrovstiev sveta prilákalo rekordný počet divákov na internete. Celkový počet divákov, ktorí sledovali tento zápas prostredníctvom webu hokej.rtvs.sk, sa pohyboval nad úrovňou 40 tisíc užívateľov.

 

 

Dôvodom je okrem atraktivity zápasu, kde sa rozhodovalo o postupe slovenských reprezentantov do štvrťfinále, aj vysielací čas. Zápas sa vysielal krátko popoludní, keď veľa ľudí je ešte v práci, mimo dosahu televízneho prijímača.

"Celkový počet návštevníkov na oficiálnom webe hokej.rtvs.sk od začiatku MS je 2,654.737. Počet jedinečných užívateľov je do dnešného dňa 388.201 a počet užívateľov prostredníctvom mobilných zariadení predstavuje 103.955," píše RTVS v tlačovej správe.

RTVS je presvedčený, že online vysielanie RTVS počas MS v hokeji 2013 prinieslo historicky najvyššie objemy prevádzky v slovenských internetových sieťach. „Celková konektivita predstavovala v utorok v poludňajších hodinách až 35,5 gigabitov za sekundu. Maximálnu dátovú prevádzku sme zaznamenali v závere druhej tretiny," povedal riaditeľ Sekcie technickej realizácie RTVS Andrej Doležal. Internetová prevádza prepájaná prostredníctvom peeringového centra SIX vzrástla v čase zápasu o 57 percent oproti bežnému stavu.

Na webe hokej.rtvs.sk nájdu hokejoví nadšenci nielen live streamy zápasov MS 2013 v HD, zápasy si je možné pozriesť aj z archívu.

Prenosy zápasov na hokejovom webe sú geoblokované len na územie Slovenskej republiky, a to z dôvodu licenčných práv, ktoré RTVS dodržiava. Hokejový web poskytuje živý prenos aj pre mobilné zariadenia vo formáte HTML5. Je dostupný pre mobilné zariadenia Android 4.0 a vyššie zariadenia s iOS.