Uhrík z ĽSNS sa ospravedlnil kandidátovi na župana, že ho krivo obvinil

Uhrík z ĽSNS sa ospravedlnil kandidátovi na župana, že ho krivo obvinil Reprofoto TA3

Trvalo mu to dva roky.

 

V máji 2017, keď vrcholila kampaň vo voľbách do VÚC, podpredseda ĽSNS Milan Uhrík v televízii TA3 krivo obvinil jedného z favoritov na župana v Banskej Bystrici zo spolupráce s ŠtB. Práve o post v Banskej Bystrici mal veľký záujem predseda ĽSNS Marián Kotleba.

„Pán Klus, pán Mičev a ešte, tuším, pán Lunter alebo nejakí ďalší idú podpisovať nejaké memorandum, kde sa dohodli na, v záujme nejakej spolupráce na nejakom pakte o neútočení. Pán Klus ako európsky liberál s pánom Mičevom, nominantom KSČ a pracovníkom ŠtB, ktorý donášal na ľudí, udával ľudí za peniaze,“ povedal v diskusnej relácii Téma dňa Uhrík. Moderátor Peter Bielik mu do toho skočil: „To nie je pravda, pozor, nebol agentom,“ upozornil Uhríka, ktorý dodal, že „ale tak bol členom ŠtB“.

Bielik ho však opäť upozornil, že Mičev nebol vedený ako agent a nedokázala sa jeho spolupráca, "zase zostaňme korektní, pán Uhrík.“

Stanislav Mičev pár týždňov na to v júli 2017 podal na Uhríka občiansku žalobu. „Vyjadrenia pána Uhríka výrazne zasiahli do mojej volebnej kampane na predsedu VUC BB," tvrdí.

Po viac ako dvoch rokoch poslal Uhrík Mičevovi písomné ospravedlnenie, ktoré Mičev dnes zverejnil.

 

"Po dvoch rokoch mi dal za pravdu nie súd, ale sám autor nepravdivých, klamlivých výrokov. Nuž a tak som dostal ospravedlnenie od teraz už europoslanca. Vidiac, že argumenty k jeho výrokom sú nevyvrátiteľné, navrhol dohodu. Na základe súdnej dohody mi prišiel list, ktorý môžem podľa rozhodnutia zverejniť. Robím tak, aby všetci tí, čo vypisujú hlúposti, vedeli, kde je pravda,“ napísal Mičev na facebooku.

„Nečakám, že si uvedomia nezmyselnosť tvrdení, ktoré vypisujú, a je mi to v zásade jedno. Koniec koncov aj tento výsledok je mi platný ako fusakle mŕtvemu, ale napriek tomu je to určité zadosťučinenie,“ dodal.