Mobilné hry na horúce leto aj daždivé dni: Harry Potter a legendárna strieľačka Doom

Mobilné hry na horúce leto aj daždivé dni: Harry Potter a legendárna strieľačka Doom Foto: 4ka

Smartfóny v našich vreckách majú stále lepšie displeje, výkonnejší hardvér a silnejšie batérie. Bez veľkého preháňania sa dá povedať, že začínajú poriadne zatápať herným konzolám. 

 

Veľké vývojárske štúdiá toto leto pracovali naplno a prinášajú dve novinky, ktoré by vášniví hráči rozhodne nemali obísť

Harry Potter: Wizards Unite - mágia v rozšírenej realite

Filmová aj knižná séria príbehov o mladom čarodejníkovi síce definitívne vyústila do svojho konca a Daniel Radcliffe, Emma Watson či samotná autorka J. K. Rowlingová sa definitívne môžu vrhnúť na iné projekty, no značka Harry Potter žije ďalej

Na Android aj iOS prichádza hra Harry Potter: Wizards Unite, ktorá sa očividne silne inšpirovala hitovkou Pokémon Go z roku 2016.

Harry Potter: Wizards Unite

Aj ona je založená na pohybe v reálnom svete, kedy naplno využijete GPS a kameru vo svojom mobile. Na mape okolo vás sa sú totiž rozstrúsené postavy zo známej čarodejníckej série, ktoré musíte postupne zachrániť. 

Treba k nim dokráčať, zamieriť objektív smartfónu a vyčarovať jedno z potrebných kúziel. Hráč následne dostane body a odkryje časť z virtuálneho inventára. Na mape sa však nachádzajú aj flaštičky dopĺňajúce energiu a materiál pre výrobu kvalitnejších čarodejníckych paličiek, takže oči treba mať stále na stopkách. 

Harry Potter: Wizards Unite

Samotný princíp hry je jednoduchý, množstvo ponúk pre úpravu postavy, výber zamestnania a celý rad nastavení už môže neskúsených hráčov so slabšou angličtinou zaskočiť. Rodičia by si tiež svoje deti mali upozorniť riziká virtuálneho obchodu, kde však platíte reálnymi peniazmi z vašej karty. 

Ak nechcete, kvôli postupu samozrejme nič platiť nemusíte a stačí vám len v hre stráviť pár hodín navyše. 
 

DOOM a DOOM II - legendárne strieľačky, na ktorých mnohí vyrastali

Ak sa vám nechce behať po vonku alebo si radi zahráte niečo akčnejšie, bude pre vás určený prvý a druhý diel legendárnej PC hry DOOM remastrovaný pre mobilné zariadenia pri príležitosti 25. výročia od vzniku celej série.

DOOM - Android a iOS

Mladšie ročníky už možno kockatá grafika príliš neosloví, starší hráči si ale naopak s nejednou slzou v oku zaspomínajú na svoje gamerské začiatky. A áno, jednotlivé úrovne a hlavní bossovia sú úplne rovnakí, akí boli v prehistorických herných začiatkoch

DOOM II dokonca pridáva aj 20 nových levelov vytvorených oddanou komunitou namiesto vývojárov. 

DOOM - Android a iOS

Cena prvého aj druhého dielu je pre Android aj iPhony rovnaká, každé vydanie stojí 5,49 eur

Odkazy na stiahnutie: DOOM (Android, iOS), DOOM II (Android, iOS)   

Pripravte si poriadny balík dát, ideálne od 4ky

Moderné hry pre smartfóny už vo vašom úložisku môžu zožrať aj pár gigabajtov priestoru. Harry Potter: Wizards Unite navyše dáta používa aj pre načítavaní reálnych mapových podkladov a poriadny balík dát dosťahuje aj po prvom otvorení samotnej apky.


S novým paušálom SLOBODA 100+ ku ktorému vám pribalíme až 10 GB dát v sieti 4ky, však budete v bezpečí. SLOBODA DÁTA zas prináša neobmedzené dáta v rýchlej 4G sieti 4ky a 2 GB dát v celej SR, takže naplní požiadavky aj tých najvášnivejších hráčov mobilných hier.