Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom

Mark Zuckerberg sa v Bielom dome stretol s Donaldom Trumpom Foto: FB D. Trump

Americký prezident Donald Trump sa vo štvrtok v Bielom dome stretol so šéfom spoločnosti Facebook Markom Zuckerbergom. Sám Trump to dnes oznámil na twitteri s tým, že stretnutie bolo "pekné". Firma Facebook schôdzku potvrdila, stretnutie vraj bolo "dobré a konštruktívne".

 

"Mark je vo Washingtone, stretol sa s politikmi, aby si vypočul ich obavy a pohovoril o budúcej regulácii internetu," uviedla firma Facebook. "Mal tiež dobré, konštruktívne stretnutie s prezidentom Trumpom v Bielom dome," dodala.

Facebook prevádzkuje najväčšiu internetovú sociálnu sieť na svete. Patrí ale medzi technologické firmy, ktoré americké ministerstvo spravodlivosti vyšetruje pre podozrenie z narušenia hospodárskej súťaže, potláčanie inovácií a iného poškodzovania spotrebiteľov.

Skupina generálnych prokurátorov v Spojených štátoch sa začiatkom septembra začaja protimonopolné vyšetrovanie Facebooku, aby zistila, či firma nepotláča konkurenciu. Facebook kvôli možnému zneužívaniu svojho postavenia na trhu vyšetruje tiež americká Federálna obchodná komisia (FTC). V júli vymerala firme pokutu päť miliárd dolárov pre porušovanie regulí pre ochranu súkromia.

Trump Facebook neraz kritizoval, obviňoval sociálnu sieť z úkladov proti konzervatívnej pravici a z protežovania opozičných demokratov. Podľa agentúry Bloomberg sa na štvrtkovom stretnutí zúčastnili aj Trumpovi poradcovia Dan Scavino a Jared Kushner.