SME zrušilo vybrali.sme.sk, služba posledné roky vyvolávala nedôveru

SME zrušilo vybrali.sme.sk, služba posledné roky vyvolávala nedôveru

Po 14 rokoch vedenie denníka SME ukončilo platformu vybrali.sme.sk, na ktorú čitatelia vkladali tipy na zaujímavé články a ostatní čitatelia za nich hlasovali.

 

Služba nefunguje od 17. februára. „K vypnutiu sme sa rozhodli, pretože službu sme už dlhšie nevyvíjali. Po nástupe sociálnych sietí sa zdieľanie článkov presunulo na Facebook a spol. a záujem o agregátory článkov zo strany čitateľov postupne klesal,“ napísala redakcia.

Čitatelia cez túto platformu vytvárali rebríčky najzaujímavejších článkov. Posledné roky však služba nefungovala tak, ako stránka sľubovala. Na titulku medzi „vybrané najlepšie“ články sa dostávali prednostne aj také, ktoré mali len pár hlasov, a za ktoré hlasoval admin stránky. Pravdepodobne jeho hlas mal výrazne väčší vplyv na poradie, ako hlas ostatných čitateľov. A tak sa stávalo, že na titulku sa dostávali v posledných rokoch málo atraktívne články denníka SME, hlavne z regionálnych stránok SME ale aj z iných webov, za ktoré hlasoval alebo ich do systému vložil admin stránky. Tieto zvláštnosti, na ktoré upozorňovali aj niektorí čitatelia v diskusiách, vytvárali nedôveru a následný nezáujem o túto platformu.

„Vypnutím vybrali.sme.sk vypíname stránku služby. Pri článkoch zároveň zmiznú buttony, cez ktoré sa články dali zdieľať na vybrali.sme.sk,“ píše SME.