Ego, Vec, Aless a ďalší známi rapperi nahrali predvolebné vyhlásenie (VIDEO) Reprofoto VolímDemokraciu

Ego, Vec, Aless a ďalší známi rapperi nahrali predvolebné vyhlásenie (VIDEO)

25.02.2020 11:33 | Internet | mk

„Už sme to videli, počuli a zažili: plané politické sľuby, chýbajúce riešenia pre školstvo a zdravotníctvo, násilie na demonštráciách a kultúrnych podujatiach. Rasizmus a xenofóbia, hľadania nepriateľa, rozkrádanie, fakľové pochody, rozohnané koncerty a zakázané divadlá, vyhrážky na sociálnych sieťach, dobodaní kamaráti, cenzúra, snaha vystúpiť z EU a NATO, podozrivé šeky so „symbolickými“ hodnotami. Zažili sme neonacistické násilie na uliciach a nechceme ho vo vláde.“

Pár dní pred voľbami skupina známych mien rapperskej scény ako Ego (známy z kauzy predraženého CT-čka), Vec, Pil C , členovia F*CK THEM a mnohí ďalší nahrali vyhlásenie, ktorým podporili iniciatívu s názvom @VolimDemokraciu. Tá apeluje najmä na mladých, aby nevolili fašistické a antisystémové strany vo voľbách, ktoré sa budú konať už v sobotu 29. februára.

Pred niekoľkými týždňami sa iný rapper zviditeľnil práve podporou kotlebovcov.

Podrobnosti: Do kampane kotlebovcov sa zapojil aj rapper Moloch Vlavo (VIDEO)

„Vo forme krátkeho videa chceme apelovať na čo najviac voličov, aby sa nenechali zlákať sľubmi a populizmom ľudí, ktorí neprinášajú žiadne riešenia a ich doterajšie pôsobenie na politickej scéne prinieslo zatiaľ iba nenávisť. A keď už dostali moc v regiónoch, ukázali, že s ňou narábať nedokážu,“ píšu vo vyhlásení. Zároveň upozorňujú na spriaznenosť neonacistického hnutia a niektorých ľudí kandidujúcich na poslancov Národnej rady. Do výzvy sa zapojili: Ego, Vec, Pil C, Strapo, Aless, Luisa, Tono S., Supa, Zverina, Majself, Strapo, Matys, Yaksha a DJ Mefek.

Iniciatíva Volím Demokraciou nie je aktivitou žiadnej politickej strany ani hnutia. Nie sme takisto financovaní žiadnym občianskym združením, neziskovou organizáciou ani akoukoľvek inou právnickou, či fyzickou osobou, píšu.

Mimoriadny príhovor premiéra Igora Matoviča (VIDEO)

RTVS na žiadosť Úradu vlády odvysielala mimoriadny príhovor predsedu vlády SR Igora Matoviča (OĽANO) k obmedzeniam počas Veľkej noci.

Telekom ponúkne množstvo TV kanálov a ďalšie filmy zdarma až do konca apríla

Vzhľadom na pretrvávajúcu mimoriadnu situáciu predĺži Telekom jeden z najpopulárnejších benefitov posledných týždňov až do konca apríla.

KORONAVÍRUS: Mobilné dáta nesmú byť využívané v rozpore s pravidlami EÚ

Využívanie mobilných dát s cieľom zmapovať šírenie ochorenia COVID-19 musí byť v súlade s pravidlami EÚ na ochranu údajov a súkromia, vyhlásil v utorok predseda výboru EP pre občianske slobody.

Igor Matovič požiadal o mimoriadne vystúpenie v RTVS

Úrad vlády požiadal dnes RTVS o možnosť vystúpenia predsedu vlády Igora Matoviča vo vysielaní.

Zeman aj Babiš vystúpia v televízii s prejavmi (VIDEO)

Český prezident Miloš Zeman i premiér Andrej Babiš (ANO) tento týden vystoupí s projevy v České televizi.

Markíza odvysiela rozhovor s prezidentkou Zuzanou Čaputovou (VIDEO)

Dnes večer, v utorok 7. apríla, odvysiela televízia Markíza so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

O2 Športová akadémia Mateja Tótha spúšťa Telesnú na doma (VIDEO)

O2 Športovú akadémiu Mateja Tótha kvôli karanténe nemôže cvčiť s eťmi na školách, preto sa rozhodla pripraviť cvičenie pre vetky deti, ktoré sú doma a spolu s O2 spúšťa online aktivitu „Telesná na doma“.

Rádiá v rámci akcie #ostávamdoma odvysielajú koncerty: Polemic, Vidiek a Puding pani Elvisovej

Trnavské rádio odvysiela koncerty troch známych slovenských kapiel, ktoré zaznamenalo minulý rok.

Zomrela jedna z najznámejších Bond girl - z bondovky Goldfinger (VIDEO)

Vo veku 94 rokov zomrela herečka Honor Blackman, ktorá okrem iného stvárnila jednu z najznámejších Bond girl Pussy Galore.

Markíza v mimoriadnej relácii priniesie rozhovor s nakazenými aj s Matovičom a Radičovou (VIDEO)

Aj dnes večer odvysiela Markíza so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.