Ego, Vec, Aless a ďalší známi rapperi nahrali predvolebné vyhlásenie (VIDEO)

Ego, Vec, Aless a ďalší známi rapperi nahrali predvolebné vyhlásenie (VIDEO) Reprofoto VolímDemokraciu

„Už sme to videli, počuli a zažili: plané politické sľuby, chýbajúce riešenia pre školstvo a zdravotníctvo, násilie na demonštráciách a kultúrnych podujatiach. Rasizmus a xenofóbia, hľadania nepriateľa, rozkrádanie, fakľové pochody, rozohnané koncerty a zakázané divadlá, vyhrážky na sociálnych sieťach, dobodaní kamaráti, cenzúra, snaha vystúpiť z EU a NATO, podozrivé šeky so „symbolickými“ hodnotami. Zažili sme neonacistické násilie na uliciach a nechceme ho vo vláde.“

Pár dní pred voľbami skupina známych mien rapperskej scény ako Ego (známy z kauzy predraženého CT-čka), Vec, Pil C , členovia F*CK THEM a mnohí ďalší nahrali vyhlásenie, ktorým podporili iniciatívu s názvom @VolimDemokraciu. Tá apeluje najmä na mladých, aby nevolili fašistické a antisystémové strany vo voľbách, ktoré sa budú konať už v sobotu 29. februára.


Pred niekoľkými týždňami sa iný rapper zviditeľnil práve podporou kotlebovcov.

Podrobnosti: Do kampane kotlebovcov sa zapojil aj rapper Moloch Vlavo (VIDEO)

„Vo forme krátkeho videa chceme apelovať na čo najviac voličov, aby sa nenechali zlákať sľubmi a populizmom ľudí, ktorí neprinášajú žiadne riešenia a ich doterajšie pôsobenie na politickej scéne prinieslo zatiaľ iba nenávisť. A keď už dostali moc v regiónoch, ukázali, že s ňou narábať nedokážu,“ píšu vo vyhlásení. Zároveň upozorňujú na spriaznenosť neonacistického hnutia a niektorých ľudí kandidujúcich na poslancov Národnej rady. Do výzvy sa zapojili: Ego, Vec, Pil C, Strapo, Aless, Luisa, Tono S., Supa, Zverina, Majself, Strapo, Matys, Yaksha a DJ Mefek.

Iniciatíva Volím Demokraciou nie je aktivitou žiadnej politickej strany ani hnutia. Nie sme takisto financovaní žiadnym občianskym združením, neziskovou organizáciou ani akoukoľvek inou právnickou, či fyzickou osobou, píšu.