Deti ale aj dospelí sa môžu učiť cudzie jazyky pomocou bezplatnej aplikácie s filmami

Deti ale aj dospelí sa môžu učiť cudzie jazyky pomocou bezplatnej aplikácie s filmami Reprofoto Mooveez

Žiaci, učitelia ale aj dospelí sa môžu na internete učiť cudzie jazyky pomocou filmov.

Umožní im to špeciálna aplikácia spoločnosti Mooveez, ktorá ju do konca augusta ponúka zadarmo. Spoločnosť tak reaguje na narušenie bežnej výučby jazykov v školách. Záujemcovia sa pomocou aplikácie môžu učiť angličtinu, nemčinu, francúzštinu, španielčinu alebo ruštinu. Aplikácia je dostupná aj so sprievodnou slovenčinou.

Aplikácia je podľa Mareka Nemčíka z spoločnosti Mooveez vhodná ako pre domácich samoukov, tak hlavne pre dištančnú výučbu škôl. Študenti z filmov preberajú slovnú zásobu aj frázy. Môžu sa napríklad nahrávať a porovnávať výslovnosť s originálom. V aplikácii je možné okrem známych filmov nájsť i seriály alebo dokumenty. Podľa Nemčíka sa spoločnosť pri vývoji aplikácie inšpirovala v škandinávskych krajinách, kde vie takmer každý anglicky, keďže sa tam ľudia na väčšinu filmov pozerajú v anglickom origináli s titulkami.


Na vzniku aplikácie sa podieľal tridsaťčlenný medzinárodný tím programátorov a pedagógov. V roku 2016 získala v celosvetovej súťaži usporiadanej British Council ocenenie Digitálna inovácia roka.

Aplikácia funguje na oboch najrozšírenejších mobilných platformách, teda Android a iOS.