Branislav Gröhling: Podrobnosti k otváraniu škôl, všetky informácie pre deti, učiteľov aj rodičov FOTO: FB Branislav Gröhling

18.05.2020 16:43 | Tlačové správy |

Od 1. júna 2020 môžu zriaďovatelia rozhodnúť o obnovení vyučovania v jednotlivých školách a podľa záujmu môžu otvoriť jednotlivé:

- materské školy (vrátane špeciálnych)
- 1-5. ročník základných škôl (vrátane špeciálnych)
- školské kluby detí

Rodičia budú môcť s deťmi ostať doma (ak nemajú záujem alebo ide o zdravotné či iné dôvody). Týmto rodičom bude naďalej vyplácaná OČR. Škola zabezpečí dištančné vzdelávanie týchto žiakov vo forme a rozsahu, ktorý umožňujú personálne a technické podmienky.

Odporúčame aj: Spustili 4. fázu uvoľňovania: Mení sa otváracia doba, otvárajú sa obchodné domy, školy, kiná, športoviská (VIDEO)

Dnes nájdu školy na webe pomocné materiály, ktoré im pomôžu pripraviť sa na výučbu v školách. Zriaďovateľ pomôže škole zabezpečiť prostriedky na dezinfekciu a ochranné prostriedky. Oslovil som tiež Štátne hmotné rezervy, aby pomohli školám s nákladmi pri otvorení.

Potrebné materiály pre ZŠ a MŠ:

Organizácia a podmienky prevádzky materských škôl
Organizácia a podmienky prevádzky základných škôl

ďalšie nájdete na na webe ministerstva: https://bit.ly/2TkE6ds (rozhodnutie čoskoro pribudne)

V školách budú skupiny detí po 20 žiakov v ZŠ a po 15 žiakov v MŠ. Tieto skupiny by sa nemali premiešavať. Žiaci na vyučovaní nemusia mať rúška, zamestnancom sa odporúča štít alebo rúško. Zabezpečí sa dezinfekcia, minimalizuje sa zhromažďovanie pred školou a v jej priestoroch, každé ráno bude meraná teplota bezdotykovým teplomerom (ľudia s príznakmi nemôžu vstúpiť do školy, resp. ju čo najskôr opustia). ZŠ môžu upraviť formu aj obsah vzdelávania, ak je to nutné.

Online účet zadarmo cez Georgea propaguje známy herec (VIDEO)

Slovenská sporiteľňa prichádza s novou kampaň, ktorou tvárou je herec Marián Mitáš.

4ka naďalej rozširuje svoje pokrytie, jej signál pribudol vo vyše troch desiatkach miest a obcí

Mobilný operátor 4ka má opäť dobré správy pre svojich klientov. V týchto týždňoch zvýšil svoje pokrytie na 80% populácie, pre ktorých je odteraz k dispozícii najmodernejšia LTE sieť.

RTVS odvysiela priamy prenos letu kozmickej lode do vesmíru (VIDEO)

Na stredu 27. mája je naplánovaný štart misie Demo-2 do vesmíru. Od roku 2011, čo bol ukončený program letu raketoplánov do vesmíru, je to prvýkrát čo poletí americká posádka do vesmíru z americkej pôdy na americkom zariadení, ale aj prvýkrát, čo ľudí do vesmíru dopraví súkromná spoločnosť.

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze  (VIDEO)

Zuzana Čaputová bude večer na Markíze (VIDEO)

Televízia Markíza odvysiela dnes večer so začiatkom o 20:30 ďalšie vydanie spravodajského špeciálu Koronavírus: Mimoriadna relácia.

Ale bolo to na internete! Príručka na ochranu pred internetovými hoaxami a klamstvami

Vďaka internetu sú dnes informácie dostupné rýchlejšie, než kedykoľvek predtým. To je určite dobrá vec, no správ môže byť niekedy až priveľa.

Expres odvysiela Radio Rave - exkluzívny live set najúspešnejších svetových dídžejov

Rádio Expres exkluzívne odvysiela najväčšiu európsku house párty Radio Rave s najúspešnejšími svetovými dídžejmi súčasnosti.

Bill Gates nepovedal, že vakcína COVID-19 môže zabiť takmer milión ľudí

Jedným z hlavných terčov koronovírusových hoaxov je americký miliardár Bill Gates, ktorý sa rozhodol investovať milióny do boja s pandémiou.

Na trh prichádza nová služba HBO Max

Na rastúci trh sa streamovacími službami prichádza nový hráč - spoločnosť HBO Max. Od stredy ponúkne mediálny obsah firmy WarnerMedia, rovnako ako vlastné nové programy, ale aj staršie obľúbené seriály, napríklad South Park alebo Priatelia.

Ako stíhali najhľadanejšieho zločinca na svete

Dvaja agenti pridelení ku kolumbijsko-americkému pátraciemu oddielu Bloque de Búsqueda, ktorý mal za úlohu skoncovať s Escobarovou hrôzovládou.Steve Murphy a Javier F. Pena.

Facebook: Do desiatich rokov môže polovica zamestnancov pracovať doma

Americká internetová spoločnosť Facebook plánuje vplyvom pandémie viac využívať prácu z domova.