Netflixu pribudli vďaka korone milióny predplatiteľov

Netflixu pribudli vďaka korone milióny predplatiteľov Foto: Netflix

Americký prevádzkovateľ platenej internetovej televízie Netflix v druhom štvrťroku získal po celom svete 10,1 milióna nových predplatiteľov.

 

Firma ťažila z opatrení proti šíreniu koronavírusu, kvôli ktorým ľudia trávili viac času doma. V treťom štvrťroku však Netflix počíta s prudkým spomalením rastu, čo viedlo k výraznému prepadu ceny jeho akcií.

Za prvý polrok sa počet predplatiteľov zvýšil takmer o 26 miliónov približne na 193 miliónov. Rast v druhom štvrťroku prekonal očakávania analytikov, ktorí ho odhadovali asi na 8,1 milióna. V treťom štvrťroku ale firma očakáva len 2,5 milióna nových predplatiteľov, zatiaľ čo analytici predpovedali nárast o 5,1 milióna, poznamenala agentúra Reuters.

Netflix tiež oznámil, že povýšil svojho manažéra Teda Sarandosa, zodpovedného za obsah vysielania, do funkcie spoluriaditeľa. Sarandos tak bude stáť na čele podniku po boku spoluzakladateľa Reeda Hastingsa.

"Ted je už po desaťročia mojím partnerom. Táto zmena robí oficiálnym to, čo už neformálne fungovalo - že Ted a ja riadime Netflix spoločne," uviedol Hastings. Upozornil tiež, že v dohľadnej dobe nemá v úmysle z firmy odísť.