Videohovory cez Zoom budú počas sviatkov časovo neobmedzené

Videohovory cez Zoom budú počas sviatkov časovo neobmedzené Reprofoto youtube Zoom

Videohovory cez platformu Zoom budú cez vianočné sviatky a na začiatku januára bez obmedzenia dĺžky hovorov aj pre bezplatné verzie. Uviedla to agentúra Reuters.

Podobný krok už skôr urobila aj komunikačná platforma Google Meet. Zoom sa stal častou využívanou platformou počas pandémie, odkedy je mnoho ľudí odkázaných na prácu z domu.

Spoločnosť Zoom Video Communications, ktorá je poskytovateľom videohovorov cez internet, chce ľuďom umožniť tráviť čas s rodinou týmto spôsobom, keď kvôli epidémii nie sú možné osobné stretnutia.

"Či už sa schádzate v posledný deň Chanuky, slávite Vianoce, Nový rok alebo si pripomínate posledné dni (afroamerického sviatku) Kwanza, vaše spojenie s priateľmi a rodinou neprerušíme," uviedol hovorca spoločnosti.

Základná bezplatná verzia Zoomu umožňuje spojenie na 40 minút, potom sa hovor preruší.

Podobné rozhodnutie už skôr oznámila spoločnosť Alphabet, jej komunikačná platforma Google Meet zrušila hranicu 60 minút na hovor až do marca.

Služby konferenčných videohovorov ponúka tiež Teams od Microsoftu a Webex od firmy Cisco, podľa agentúry AFP ale zatiaľ žiadne uvoľnenie pravidiel pre svoje služby neohlásili.