Aktuality.sk majú novú zástupkyňu šéfredaktora, rozšírili sa do regiónov

Aktuality.sk majú novú zástupkyňu šéfredaktora, rozšírili sa do regiónov Foto: Aktuality.sk

Redakcia spravodajského webu Aktuality.sk otvorila 4 nové regionálne redakcie. Tie pokrývajú Košický, Prešovský, Banskobystrický a Žilinský kraj.

 

„Sme presvedčení, že musíme byť bližšie k vám. Tým, že naši redaktori sú z vášho kraja, nie sú odtrhnutí od každodennej reality života v mestách či dedinách. Poznajú vaše problémy, priamo sa ich dotýkajú. Všetci riešime tie isté nespravodlivosti, nedostatky, stretávame sa s tými istými ľuďmi. Sme vašou súčasťou a chceme byť tam, kde nás potrebujete,“ napísal šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bardy.
Regionálne redakcie bude riadiť nová zástupkyňa šéfredaktora Jana Paulovská, ktorá roky viedla regionálne týždenníky vo vydavateľstve Petit Press.

„Vždy som bola presvedčená, že regionálna žurnalistika je rovnako dôležitá ako informácie z vlády či parlamentu. Z pohľadu ľudí možno aj dôležitejšia a určite bližšia. Som rada, že sa nám podarilo zostaviť tím, ktorý sa na to pozerá rovnakou optikou. Aj keď v tejto chvíli nemáme pokryté celé Slovensko, verím, že k tomu spejeme,“ povedala pre Omediach.com Jana Paulovská.

Košice pre Aktuality.sk pokrýva redaktor Róbert Hakl, ktorý v minulosti pracoval v Pravde a v Novom Čase, Poprad bývalý redaktor Hospodárskych novín Marek Nemec, zo Žiaru nad Hronom a Banskej Bystrice informuje Ivana Zigová, bývalá šéfredaktorka M noviny Žiarskej kotliny a zo Žiliny Magdaléna Paluchová z MY Kysucké noviny.

„Zamerali sme sa prioritne na východné a stredné Slovensko. Regióny prinášajú množstvo dôležitých tém, len sa im treba venovať,“ dodala zástupkyňa šéfredaktora.