Tisícky užívateľov mali problém so sociálnou sieťou Twitter

Tisícky užívateľov mali problém so sociálnou sieťou Twitter

Tisíce užívateľov sociálnej siete Twitter dnes hlásia problémy, nefungujú im webové odkazy. Problémy podľa firmy spôsobila interná zmena s nezamýšľanými dôsledkami. Twitter prevzal vlani za 44 miliárd dolárov americký miliardár Elon Musk. Od jeho príchodu sa počet zamestnancov spoločnosti znížil približne o 70 percent. To sa podľa niektorých kritikov odráža na funkčnosti platformy aj na regulácii jej obsahu.

 

"Vykonali sme internú zmenu, ktorá mala niektoré nezamýšľané dôsledky. Teraz na tom pracujeme a po oprave sa podelíme o aktualizáciu," uviedol prevádzkovateľ sociálnej siete.

Podľa služby Downdetector, ktorá sleduje hlásenie o výpadkoch internetových služieb, hlásilo v Spojených štátoch problémy okolo 18:00 SEČ viac ako 8000 užívateľov. V Českej republike problém oznámilo 150 ľudí, na Slovensku okolo 40.

Organizácia NetBlocks, ktorá sleduje celosvetovú prevádzku na internete, uviedla, že sa problém týka aj obrázkov a videí. Ide o šiesty väčší výpadok siete Twitter od začiatku tohto roka, vlani mala táto sociálna sieť za rovnaké obdobie tri.

"Táto platforma je taká krehká. Bude čoskoro opravená," napísal na twitteri Musk. Vo februári konštatoval, že mu bude trvať zhruba do konca tohto roka, kým spoločnosť stabilizuje a zaistí jej finančné zdravie.