Podcast princa Harryho a Meghan na známej platforme končí

Produkčná spoločnosť založená britským princom Harrym a jeho manželkou Meghan sa necelý rok po debute podcastu s názvom Archetypes rozchádza so streamovacím gigantom Spotify, informovala agentúra Reuters. Nie je jasné, prečo podcast, ktorý moderuje Meghan, platformu opúšťa, ale rozhodnutie bolo obojstranné.

Švédska spoločnosť oznámila partnerstvo s vojvodom a vojvodkyňou zo Sussexu na konci roka 2020 po tom, čo sa vzdali kráľovských povinností a presídlili do Spojených štátov. Podľa odhadov mala mať zmluva hodnotu až 20 miliónov dolárov alebo viac.

Podcast, ktorý moderovala Meghan, vo svojich 12 epizódach predstavil mnoho slávnych osobností, napríklad speváčku Mariah Carey a tenistku Serenu Williams. V siedmich krajinách, vrátane USA a Veľkej Británie, sa umiestnil na popredných priečkach rebríčkov Spotify a vlani získal ocenenie za najlepší podcast v súťaži People's Choice.

Spotify a spoločnosť Archewell Audio však v spoločnom vyhlásení uviedli, že dohodu ukončili.

Podľa správy denníka The Wall Street Journal (WSJ) pár nesplnil kritériá produktivity, ktoré sú potrebné na to, aby dostal plnú výplatu zo zmluvy, ktorej podmienky nikdy neboli zverejnené.

Podcast bol jednou z viacerých lukratívnych zmlúv, ktoré pár podpísal po presťahovaní do Spojených štátov. Natočili aj dokumentárny seriál pre Netflix, a Harryho pamäte s názvom Náhradník (Spare) začiatkom tohto roka trhali predajné rekordy.