Sony ruší plánované spojenie s indickou Zee, ktoré malo konurovať Netflixu či Disney

Sony ruší plánované spojenie s indickou Zee, ktoré malo konurovať Netflixu či Disney

Japonský elektronický a zábavný gigant Sony sa rozhodol odstúpiť od plánového spojenia svojich indických aktivít s indickou mediálnou skupinou Zee Entertainment.

 

Fúzia ohlásená pred viac ako dvoma rokmi mala vytvoriť indickú zábavnú mocnosť v hodnote okolo desiatich miliárd dolárov, ktorá by dokázala konkurovať lídrom v oblasti streamovacích služieb, ako je Netflix, Amazon a Disney, informovala agentúra AFP.

Spoločnosť Sony dnes oznámila, že zaslala firme Zee list o odstúpení od fúzie, pretože neboli splnené potrebné podmienky. Firma Zee potvrdila, že list dostala. Uviedla tiež, že Sony od nej požaduje 90 miliónov dolárov za porušenie zmluvy. Dodala, že tvrdenie spoločnosti Sony týkajúce sa porušenia podmienok zmluvy o fúzii kategoricky odmieta a že podnikne príslušné právne kroky.

"Po viac ako dvoch rokoch rozhovorov sme veľmi sklamaní, že neboli splnené podmienky na dokončenie fúzie," uviedla spoločnosť Sony. Dodala, že aj naďalej chce rozširovať svoju pôsobnosť na rýchlo rastúcom indickom trhu.

Spoločnosť Sony neupresnila, ktoré podmienky podľa jej názoru neboli splnené. Podľa médií sa firme Sony nepáčilo, že by sa mal na čelo zlúčenej skupiny postaviť šéf spoločnosti Zee Punit Goenka, ktorý čelí vyšetrovaniu zo strany indického burzového regulátora. Spoločnosť Zee dnes však uviedla, že Goenka je v záujme fúzie ochotný sa vedúcej pozície vzdať.