Machaj podáva trestné oznámenie v súvislosti s falošným profilom, na ktorý reagoval Blaha aj Infovojna

Machaj podáva trestné oznámenie v súvislosti s falošným profilom, na ktorý reagoval Blaha aj Infovojna Ilustr. foto: RTVS

Generálny riaditeľ Ľuboš Machaj upozornil na zneužitie jeho mena a fotografie na sociálnych sieťach. V tejto súvislosti podáva trestné oznámenie. Ide o falošný profil s menom Ľubomír Machaj a fotografiou Ľuboša Machaja.

"Na tomto profile je zverejnený aj môj profesionálny životopis a sú na ňom zverejňované statusy/vyjadrenia, ktoré navodzujú dojem, že má ísť o moje statusy/vyjadrenia. Tento užívateľský profil založila a spravuje mne neznáma osoba, ktorá zneužila moju identitu, a to zjavne s cieľom poškodiť moju dobrú povesť v očiach verejnosti," upozorňuje šéf RTVS, ktorý sa v poslednom období stretáva s útokmi zo strany Roberta Fica, Andreja Danka a strán vládnej koalície.

Falošný profil na Facebooku

Obsah z tohto falošného užívateľského profilu prebral aj dezinformačný web infovojna.bz. K obsahu zverejnenému na tomto falošnom užívateľskom profile sa na sociálnej sieti vyjadril aj Ľuboš Blaha. "Z jeho vyjadrenia vyplýva, že obsah zverejnený na tomto užívateľskom profile považuje za mnou zverejnený obsah, čo však nie je pravda," upozorňuje Machaj.

Status na falošnom profile

Status Blahu na stránke Smeru

"S ohľadom na vyššie uvedené informácie dochádza k zasahovaniu do mojich práv, k ohrozeniu mojej dobrej povesti a poškodzovaniu môjho dobrého mena a cti. Osoby, ktorým sa falošný profil zobrazuje, sú uvádzané do omylu v otázke majiteľa profilu, ako aj v otázke zverejnených statusov. Zároveň pomocou tohoto falošného profilu mne neznáma osoba vystupovala neoprávnene verejne v mojom mene. S ohľadom na uvedené mám za to, že neznáma osoba zneužila moju identitu na založenie tohto falošného užívateľského profilu na sociálnej sieti Facebook s cieľom poškodiť moju dobrú povesť, čím sa mohla dopustiť minimálne trestného činu poškodzovania cudzích práv (§ 375 Trestného zákona) a preto podávam trestné oznámenie," dodal Machaj.