Petit Press vstupuje do Toldo, prinesie prémiové spoplatnené podcasty

Petit Press vstupuje do Toldo, prinesie prémiové spoplatnené podcasty Zdroj: SME

Petit Press vstupuje ako minoritný vlastník do podcastovej aplikácie firmy Toldo.

Aplikácia Toldo sa má stať platformou, ktorá umožňuje nielen spojenie medzi tvorcami podcastov a ich poslucháčmi. "Našou spoločnou ambíciou je, aby sa Toldo stalo slovenským štandardom pre prémiový podcastový obsah aj platformou, ktorá bude priamo spájať podcasterov s ich poslucháčmi. Používatelia Tolda môžu nahliadnuť napríklad do zákulisia tvorby podcastov, môžu sledovať videá, komentovať príspevky jednotlivých tvorcov, posielať im správy či vyjadrovať svoj názor v anketách," píše vydavateľstvo v tlačovej správe.

Spoločnosť Petit Press, vydavateľ SME a SME.sk, sa tak spolu s podcastovou produkčnou spoločnosťou Zapo stávajú spoluvlastníkmi slovenského Tolda. Za aplikáciou Tolda je spoločnosť mmrgn s.r.o., ktorej spoločníkmi sú Peter Valent, Ivan Brauner, Martin Fenčák a Matej Sajfa Cifra.

 „Som presvedčený, že podcasty v audio aj video podobe sú budúcnosť a ukazuje sa to na desiatkach zapojených tvorcov do našej platformy v ostatných mesiacoch. Niektorí z nich už dnes dokážu zarobiť tisíce eur mesačne od svojich poslucháčov a podporovateľov, a to sme iba na začiatku,“ hovorí Matej Sajfa Cifra, jeden zo spolumajiteľov slovenskej podcastovej aplikácie Toldo.

Pri tejto príležitosti plánuje vydavateľstvo extra podcastový obsah aj dlhšie prémiové epizódy niektorých zabehnutých podcastov, medzi ktoré patria podcasty Piatoček, Ľudskosť, Vizita či Zoom. Špeciálny obsah chystá technologický Klik či filmové Vertigo.

Prémiový podcastový obsah bude spoplatnený. Zamykať ho začnú 1. mája.