Markíza spúšťa novinku: Cirkus Politikus (PODCAST)

Markíza spúšťa novinku: Cirkus Politikus (PODCAST)

TV Markíza rozširuje svoje samostatnú sekciu podcastov, ktorá pod názvom Markíza podcasty začne vysielanie dnes v piatok 18. augusta 2023 v rámci ponuky spravodajského portálu TVNOVINY.sk. Prvou reláciou bude politicko-spoločenský podcast s názvom Cirkus Politikus, postupne pribudnú aj ďalšie zamerané na krimi, zdravie či ekonomiku.

Podcast Cirkus Politikus bude vychádzať každý piatok okolo 18:00 hod. „Ako už aj názov hovorí, relácia bude odľahčená a dynamická. Naším cieľom je zaujať najmä mladých ľudí, ktorým aj takouto cestou chceme priblížiť politické dianie na Slovensku. V relácii nebude chýbať prehľad udalostí týždňa ani rozhovory so zaujímavými osobnosťami, ktoré politiku sledujú zblízka,“ povedal vedúci redaktor Markíza podcastov Martin Lachkovič.

V úlohe moderátora sa budú striedať Gabriela Kajtárová, Martin Prôčka a Adel Ghannam.

„Videopodcasty môžu osloviť publikum, ktoré televízne spravodajstvo na dennej báze nesleduje. Chceme ich robiť s humorom, ale aj do hĺbky. V politike často zažívame množstvo bizarných situácií a dialógov, ktoré sa nám do krátkych spravodajských reportáží nezmestia alebo nehodia. Pre internetové publikum však môžu byť ideálne,“ povedala Gabriela Kajtárová.

„V rámci Markíza podcastov chystáme širšie tematické portfólio a postupne pribudnú okrem tohto prvého politicko-spoločenského v blízkej dobe aj podcasty zamerané na krimi, zdravie či ekonomiku,“ prezradil šéfredaktor portálu TVNOVINY.sk Vladimír Mičuda.