Niektoré štátne weby stoja aj milióny. Kiska ho má za 5 tisíc

Niektoré štátne weby stoja aj milióny. Kiska ho má za 5 tisíc FB Andrej Kiska

Nový web prezident.sk má dizajnom skôr bližšie k spravodajským webom. Experimentuje so sociálnymi sieťami.

 


Pred rokom po prezidentských voľbách sa oficiálny web prezidentského úradu zmenil len minimálne. Ivana Gašparoviča mávajúceho rukou nahradil usmiaty Andrej Kiska. Jednou z hlavných úprav vtedy bolo, že prestala fungovať podstránka Mareka Trubača o dezinformáciách novinárov.

 

Dnes má prezident nový oficiálny web, na stabilnej adrese prezident.sk, ktorý však nepôsobí oficiálne, skôr pripomína spravodajské weby. 

Hlavičku webu tvorí prezidentská štandarda a nápis: Andrej Kiska prezident Slovenskej republiky.
Web je responzívny, dominantná je modrá farba na bielom podklade. Články sú radené v troch stĺpcoch.

Úpravu dizajnu, redakčný systém pre Kanceláriu prezidenta, zaškolenie a počiatočný servis zabezpečila spoločnosť Phirational za 4.480,00 eur bez DPH. Súčasťou tejto dohody je aj servis pri správe webu. Podľa zmluvy bola vybraná "po prieskume trhu."

Pre porovnanie štátny web istp.sk (Internetový sprievodca trhom práce) spolu s projektom stál okolo 3 milióny eur. Za ďalší štátny web sústavypovolani.sk, vrátane testovania a údržby, za viac ako dva roky zaplatí štát podľa informácií Denníka N 180-tisíc eur.

Pôvodná stránka s I. Gašparovičom

Pôvodná stránka A. Kisku

 

Na webe prezident.sk sú informácie a fotky o podujatiach a návštevách prezidenta, zoznam prijatí, či prejavy a stanoviská.

Zvláštna kategória je venovaná predošlým prezidentom: v nej je každému z predchodcov venovaná stránka so životopisom. Ak by ste mali záujem o fotografie, prejavy Ivana Gašparoviča alebo Rudolfa Schustera, máte smolu. Linky na staré webové sídla vás vrátia na titulku aktuálnej stránky Andreja Kisku.

Aktualizácia (19. 5.): Prezidentská kancelária pracuje na technickom prepojení nového webu s archívom stránky prezident.sk.