Facebook Topiek šíril falošné správy o smrti Schumachera

Facebook Topiek šíril falošné správy o smrti Schumachera

Vydavateľ tvrdí, že im hackli účet na Facebooku. Hlúposti majú Topky.sk však aj na Twitteri.

Presne po roku sa opäť na Facebooku šíria poplašné správy o smrti Michaela Schumachera, ktorý mal v roku 2013 ťažký úraz.
Statusy o vymyslenom úmrtí aj s fotkou bývalého pretekára F 1 odkazujú na pochybné stránky ako blow.cz alebo tenisky.cz. V priebehu dnešného dňa sa statusy s vymyslenou informáciou, že pretekár zomrel na rakovinu pečene v Berlínskej nemocnici, objavili aj na oficiálnej facebookovej stránke webu topky.sk.

 

Správy o úmrtí celebrít patria medzi najzdieľanejšie, čo využívajú rôzne podvodné stránky.

Pri týchto správach sa zvyčajne kliknutím na status otvorí stránka, ktorá je podvrh a môže vám nainštalovať vírus, ktorý zvyčajne bez vedomia šírite ďalej. Na tieto podozrivé statusy neklikajte.

"Jeden z našich editorov facebookovej Fan page Topky.sk sa stal obeťou hackerského útoku, pri ktorom niekto získal jeho prihlasovacie údaje a zneužil ich na pridávanie príspevkov na našu Facebook stránku. Ihneď po uverejnení sme zareagovali a v súčasnosti už máme situáciu pod kontrolou," reagovala pre Omédiách.com Andrea Mlynárová PR & Marketing manager spoločnosti Zoznam.sk, pod ktorú patria Topky.sk.

Vymyslené informácie o Schumacherovi aj mnohé ďalšie hlúposti ostali na účte Topiek na Twitteri.