Trump retweetol výrok prisudzovaný fašistickému diktátorovi Mussolinimu

 "Je jedno, kto je pôvodcom nejakého výroku, ak je sám o sebe "dobrý a zaujímavý," povedal Donald Trump.

Najväčšia búrlivák v boji o nomináciu na kandidáta na prezidenta za republikánov v USA, magnát Donald Trump, dnes opäť na seba upozornil. Na svojom twitterovom účte zverejnil výrok, ktorého autorstvo sa pripisuje niekdajšiemu talianskemu diktátorovi Benitovi Mussolinimu. Televíziu NBC potom vysvetlil, že "chce byť spájaný so zaujímavými výroky".

"Je lepšie žiť jeden deň ako lev, než sto rokov ako ovca," uviedol na svojom účte Trump. Poprel však, že by chcel byť spájaný priamo s fašistickým diktátorom. Chcel ale vzbudiť pozornosť, čo sa mu v médiách hneď podarilo. Trump tiež dodal, že je jedno, kto je pôvodcom nejakého výroku, ak je sám o sebe "dobrý a zaujímavý".

Práve minulý týždeň prirovnali Trumpa k niekdajšiemu nacistickému diktátorovi Adolfovi Hitlerovi dvaja bývalí mexickí prezidenti. Felipe Calderón, ktorý stál na čele Mexika v rokoch 2006 až 2012, v sobotu novinárom povedal, že Trumpova "politická rétorika je rasistická a prebúdza spomienky na Hitlera". "Pripomína mi Hitlera," povedal v piatkovom interview na stanici CNN tiež Calderónov predchodca, exprezident Vicente Fox.

Trump sa proti Mexiku a najmä migrantom z tejto krajiny v USA ostro vyhraňuje a sľubuje, že medzi oboma štátmi zosilnie hraničné bariéru, aby príliv ďalších prisťahovalcov zastavil.