Denník Postoj hľadá nových ľudí

Denník Postoj hľadá nových ľudí Foto: Postoj

Internetový konzervatívny denník, kde píše aj viacero bývalých redaktorov .týždňa, rozširuje redakciu.

 


„Svätí v politike účel prostriedky? Čo môže jeden človek spraviť, aby zmenil Slovensko? Ako bude vyzerať kresťanstvo o dvadsať rokov? Ak o tom občas rozmýšľaš, chceme ťa v Postoji,"takto oslovuje šéfredaktor Postoja Fero Múčka potenciálnych spolupracovníkov.

 

Internetový denník Postoj vznikol minulý rok na jeseň. Zámer vznikol však ešte vo februári po referende o rodine, keď katolícky web postoy spustil zbierku na nový denník. Redakčný tím je zložený z novinárov z redakcie webu postoy.sk a svetkrestanstva.sk. Súčasťou redakcie sú aj bývalí redaktori časopisu .týždeň Jozef Majchrák, Martin Hanus a Jaroslav Daniška, v .týždni pred príchodom na čelo Postoja pracoval aj Múčka.


Denník hľadá spolupracovníkov aj redaktorov. „V ponuke je viacero možností – praxe a stáže pre študentov, externá spolupráca, čiastočné úväzky i stabilná práca priamo v redakcii," píše Mučka. Predpokladom je skúsenosť s tvorbou publicistických článkov, resp. s tvorbou dlhších textov, skúsenosť s agentúrnym spravodajstvom či natáčaním novinárskych videí. 


Okrem životopisu a ukážok z vlastnej tvorby redakcia od záujemcov očakáva aj krátky text o tom, čo treba zmeniť na denníku Postoj a prečo.