Danko vyzýva šéfredaktora, aby preplával Dunaj

Danko vyzýva šéfredaktora, aby preplával Dunaj Ilustr.foto: Bratislava.sk

Predseda SNS dnes adresoval šéfredaktorovi webu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu verejnú výzvu, aby splnil to, k čomu sa pred rokom vo svojom komentári zaviazal.

 


V máji minulého roku Bárdy v komentári s názvom SNS do parlamentu? Preboha!napísal: „Agentúra Polis posúva do parlamentu SNS. Má u nich 8 percent. Je to možné? Je, minule tam (v parlamente) bol podľa iného prieskumu Kotleba. Ak bude mať SNS v budúcoročných parlamentných voľbách 8 a viac percent, preplávam od bratislavského River parku k Novému mostu. A to je pre mňa fakt dosť veľká výzva, lebo nie som Michael Phelps. A nechce sa mi to plávať. Naozaj nie."

 Peter Bárdy Foto: Aktuality.sk

Andrej Danko si komentár odložil a teraz s odstupom času od Bárdyho žiada, aby splnil, čo napísal: „Slovo robí chlapa! A tak by som vás tiež prostredníctvom internetu chcel vyzvať, aby ste svoj záväzok splnili."

Predseda SNS prišiel aj s druhou alternatívou: „Ale keďže viem, že ide o pomerne náročný fyzický výkon a rovnako, ako na dobrý článok sa treba naň dobre pripraviť, ponúkam vám aj druhú možnosť." Bárdymu ponúka spoločné raňajky pri Dunaji - "na rovnakom mieste, ako ste chceli skočiť do Dunaja, preplávajte symbolicky spolu so mnou spoločnými raňajkami," píše vo výzve.

"Predsedovi parlamentu som odpísal, že určite pôjdem plávať a že potom sa môžeme stretnúť. Nebolo by fér, keby som svoj verejný záväzok nahradil spoločnými raňajkami s druhým najvyšším ústavným činiteľom," reagoval Bárdy pre Omédiách.com.