Do vydavateľstva denníka SME prichádza manažér z vydavateľstva Penty

Do vydavateľstva denníka SME prichádza manažér z vydavateľstva Penty Foto: SME

Petit Press a vydavateľstvá Penty si pomenili manažérov.

 

 

Do vydavateľstva Petit Press prichádza od 1. septembra 2016 Milan Mokráň. Ten v súčasnosti pôsobí ako výkonný riaditeľ najväčšieho českého vydavateľstva regionálnych médií Vltava-Labe-Press, ktoré vlastní finančná skupina Penta. Do VLP prišiel s Pentou - bol výkonným riaditeľom a pripravoval reštrukturalizáciu.

Mokráň prichádza na pozíciu po Dušanovi Devánovi, ktorý odchádza k dnešnému dňu do vydavateľstva Penty na Slovensku – News and Media Holding. Deván sa bude vo vydavateľstve News and Media Holding venovať digitálnym projektom, informuje marketingová riaditeľka Petit Pressu Monika Kľusková.

Penta má v Petit Presse 45-percentný podiel.

Odporúčame aj: Úrad odsúhlasil vstup Penty do vydavateľstva SME

Mokráň bol v minulosti generálnym riaditeľom vydavateľstva Ecopress. Vo vedení vydavateľstva Petit Press bude zodpovedať za rozvojové projekty a regionálne aktivity, predovšetkým regionálne týždenníky MY, sieť bezplatných novín ECHO, ako aj regionálne online aktivity vydavateľstva, čo mal na starosti Deván.

„Milan Mokráň je profesionál, ktorého som dávno chcel v tíme a preto som rád, že prichádza na post šéfa siete regionálnych týždenníkov. Jeho hlavnou úlohou bude udržať a prípadne zvýšiť lokálne aj agentúrne inzertné tržby regionálnej siete Petit Pressu a pripraviť strednodobú digitálnu stratégiu pre všetky regionálne tituly. Dušanovi Devanovi ďakujem za úspešnú desaťročnú prácu pre naše vydavateľstvo," povedal Alexej Fulmek predseda predstavenstva Petit Press.

Autorka článku v mminulosti pracovala pre Petit Press.