Boris Kollár útočil na Facebooku na LGBTI komunitu, politikov, novinárov

Boris Kollár útočil na Facebooku na LGBTI komunitu, politikov, novinárov Foto: FB B.K.

Boris Kollár, ktorý sa bežne hanlivo vyjadruje na adresu LGBTI komunity, moslimov a iných skupín dnes prešiel do vyššieho stupňa urážok.

 


Dnes Inštitút ľudských práv a Dúhové Slovensko spustili hlasovanie v súťaži o anticenu Homofób roka. V súťaži, ktorej cieľom je odsúdiť nenávisť a verbálne útoky, ktoré môžu byť nebezpečné a môžu podnecovať aj nenávistné konanie, je medzi nominovanými aj poslanec a predseda strany Boris Kollár za výrok „Rodina je otec, mama a deti. Maximálne mama, mama, mama, mama, mama, mama, mama a moje deti! Dvaja teploši a dieťa? Zvrátené!"

 

Viac: Hlasovanie o najväčšieho Homofóba roka je spustené, pozrite si nominácie

Kollára nominácia pobúrila. Najprv reagoval podráždeným statusom, v ktorom píše, „treba si uvedomiť, ak nezostaneme pri tradíciách, ak zakceptujeme GENDER LGBT ak začneme chlapov sobášiť v kostoloch je s nami koniec a jasne sa týmto vydáme do rúk islamskej kultúre a oni s nami už narobia poriadky!"

V ďalšom statuse na svojom verejnom profile vyhlásil súťaž Homoklada 2015, v ktorej uráža mnoho ľudí z oblasti politiky, kultúry a médií - napríklad Rada Ondřejíčka, Martina Poliačika, Michala Havrana a mnohých ďalších. Po tom, ako pod statusom pribúdali urážky, nenávistné komentáre niielen od samotného Kollára ale aj jeho fanúšikov, facebooková stránka Borisa Kolllára s 80 tisíc fanúšikmi bola na pár hodín zablokovaná.

 

Kollár nominoval do svojej súťaže aj kolegu z parlamentu, poslanca Martina Poliačika, ktorý na to reagoval takto:

Podľa trestného zákona nikto nesmie verejne hanobiť jednotlivca alebo skupinu osôb pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine, pôvodu rodu, pre ich náboženské vyznanie alebo preto, že sú bez vyznania. Podobné požiadavky má aj Facebook.

"Zablokovali ma kvôli holej fotke Ficovej štátnej Troškovej. Neuvedomil som si to a dal jej fotku na stránku, čo je nezlučiteľné s štandardom facebooku, tak ma blokli za holé prsia," reagoval Kollár.

Po pár hodinách bola stránka opäť funkčná.