Hlasovanie o najväčšieho Homofóba roka je spustené, pozrite si nominácie

Hlasovanie o najväčšieho Homofóba roka je spustené, pozrite si nominácie Foto: Facebook BK, MŠ, MK

Mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv (IĽP) a Dúhové Slovensko n.z. vyhlásili štvrtý ročník anti-ceny Homofób roka a zverejnili nominácie.

 

 

Medzi nominovanými výrokmi nechýbajú slová kontroverzného podnikateľa a lídra strany Smer rodina Borisa Kollára, jeho bývalej poslankyne Martiny Šimkovičovej, či plány predsedu ĽSNS Mariána Kotlebu na zavedenie cenzúry slovenských médií.


Nominované výroky:

Boris Kollár predseda strany Boris Kollár-Sme „Rodina je otec, mama a deti. Maximálne mama, mama, mama, mama, mama, mama, mama a moje deti! Dvaja teploši a dieťa? Zvrátené!"

Marián Kotleba poslanec NR SR „Zavedieme pravidlá na kontrolu obsahu médii, nedovolíme, aby boli deti oblbované zvrátenosťami."

Vedenie KDH „Napadli nás vyznávačí kultúry smrti."

Martina Šimkovičová poslankyňa NR SR a bývala televízna moderátorka „Neomarxisti vymenili kapitál za rod, ale cieľ zostal rovnaký. Zničiť tradičnú rodinu, západnú civilizáciu a vytvoriť totalitnú spoločnosť. Všetky „problémy", na ktoré sa odvolávajú platení homoaktivisti sa dajú riešiť 3-4 všeobecnými úpravami zákonov. Nie je potrebné žiadne „homosexuálne manželstvo".

Jaroslav Kuracina, zbrojár a miestny poslanec za Kotleba-ĽSNS „Chlapi, nedovoľte aby vám traumatizovali synov. Nedovoľte, aby vašim synom podsúvali, že chodiť ako buzerant je normálne!!!"

„Do hlasovania o víťazovi sa môže zapojiť každý na webstránke ludskeprava.sk/homofob až do pondelka 15. augusta. Aj takýmto spôsobom môžu všetci povedať, že nenávisť a verbálne útoky nie sú novou spoločenskou normou ani po nedávnom vstupe neonacistov do parlamentu," povedala Alena Krempaská z Inštitútu ľudských práv.

Odporúčame aj: Kollár útočil na Facebooku na LGBTI komunitu, politikov, novinárov

Výsledky priebežného hlasovania (28. júla):

Víťazmi ankety sa v minulosti stali hovorca Aliancie za rodinu Anton Chromík, či niekdajší poslanec Štefan Kuffa za svoj výrok o topení gejov a Konferencia biskupov s tvrdením, že ľudsko-právni aktivisti sú „aktéri kultúry smrti".

Trofejou pre víťaza je štylizovaný piktogram, zdeformovaná tvár, ktorá v sebe ukrýva aj nápis 4%, teda tradične chápaný podiel neheterosexuálnych osôb v populácii.