Aktivisti rozdávali "tabletky" proti homofóbii

Aktivisti rozdávali "tabletky" proti homofóbii Zdroj: Twitter Aides

Aktivisti vo Francúzsku začali rozdávať tabletky, ktoré nazvali Homophobiol a majú uzdraviť ľudí "postihnutých" homofóbiou.

 

 

Tabletkami, ktoré sú v skutočnosti len cukríky, chce francúzska mimovládna organizácia AIDES prispieť k boju proti iracionálnemu strachu z homosexuality vo svete. Informoval o tom spravodajský portál 20minutes.

"Nadávate, odsudzujete, správate sa agresívne? Nebojte sa a začnite sa liečiť Homophobiolom!" vyzýva v ironickej akcii organizácia, ktorá rozdáva po Francúzsku tisícky škatuliek s novými "liekmi". Vyzýva pritom občanov, aby uplatnili liečbu vo svojom okolí, akonáhle sa u niekoho prejavia "prvé príznaky homofóbie".

AIDES uisťuje, že "táto úderná liečba konečne umožní tisíckam žien a mužov vymaniť sa z ničivej špirály homofóbie". Popri ironickej stránke kampaň zdôrazňuje, že verejné odsudzovanie a trestanie homosexuality sú živnou pôdou pre epidémie vírusu HIV, ktorý spôsobuje smrteľné ochorenie AIDS.

"Postaviť sa proti individuálnej diskriminácii a kriminalizácii homosexuality, ktorá je stále v 70 krajinách sveta zločinom, znamená umožniť miliónom ľudí žiť naplno svoju identitu a umožniť im skutočný prístup k liečbe a prevencii (AIDS)," píše organizácia na svojom webe.