IKEA prichádza s dúhovou taškou, ktorá neznesie nenávisť (FOTO)

IKEA prichádza s dúhovou taškou, ktorá neznesie nenávisť (FOTO) Foto: Ikea

IKEA spúšťa na Slovensku predaj limitovanej edície dúhovej tašky s názvom STORSTOMMA.

„Taška znesie všetko. Rastliny, knihy oblečenie, ale čo je najdôležitejšie neznesie nenávisť. Nie je to len taška, skrýva v sebe posolstvo. Symbol. Práve preto celý zisk venujeme organizáciám, ktoré poskytujú oporu, služby a poradenstvo osobám LGBTI+, ktoré prechádzajú krízou,“ píše k popiske k taške za symbolickú cenu švédsky obchodný reťazec IKEA, ktorá patrí medzi firmy, ktoré sa otvorene hlásia k podpore práv osobám LGBTI+.

Súčasťou stránky, kde predstavuje novú tašku, je aj prehlásenie k 17. máju - Medzinárodnému dňu proti homofóbii, transfóbii a bifóbii:

Tašku ponúka IKEA už dlhšie aj v iných krajinách.

V minulosti podobná fotografia dvoch žien s dieťaťom z katalógu švédskeho reťazca vyvolala u obhajcoch rodiny na Slovensku pobúrenie. Aktivisti z Aliancie za rodinu požadovali katalóg švédskej spoločnosti Ikea stiahnuť.

Podrobnosti: Obhajcom rodiny sa nepáči katalóg IKEA s lesbičkami

"Žiadame spoločnosť o stiahnutie magazínu a verejné ospravedlnenie. Ak sa tak nestane budeme informovať naše rodiny, aby si našli vhodné formy protestu, ako je vrátenie klubových IKEA kariet a zváženie nákupov v tejto spoločnosti," povedala vtedy Anna Verešová z Aliancie.
Ikea magazín nestiahla. „V článku nič nepropagujeme, je to len príbeh ľudí z jednej domácnosti, ktorí medzi nami tiež žijú," povedala vtedy hovorkyňa Ikea Jana Hrubcová.