Z ministerstva školstva odchádza hovorkyňa - bývalá redaktorka RTVS

Z ministerstva školstva odchádza hovorkyňa - bývalá redaktorka RTVS Foto: Linkedin Eva Koprena

Pár dní po Plavčanovom ďakovnom úteku pred redaktorom Markízy končí na ministerstve hovorkyňa. Aktualizované o stanovisko Evy Kopreny.

 


Dlhoročná televízna redaktorka a moderátorka RTVS Eva Koprena sa na ministerstve školstva dlho neohriala.

 

Len minulý rok v júni ju ministerstvo školstva predstavilo ako novú hovorkyňu. Od 1. marca už na ministerstve školstva nepracuje. Podľa slov riaditeľa komunikačného odboru MŠ Matúša Stračiaka odišla po vzájomnej dohode.

Odchod hovorkyne prichádza len pár dní po komunikačnom lapsuse ministra školstva Petra Plavčana, keď na niekoľko otázok redaktorka Markízy súvisiacich s rezortom odpovedal opakovane: "ďakujem veľmi pekne za vaše otázky, ďakujem."
Odchod Kopreny podľa riaditeľa komunikačného odboru s touto udalosťou nesúvisí. Dočasne bude pozíciu hovorcu zastávať Stračiak.

V tom čase už Koprena čerpala dovolenku.

"Odchádzam po vzájomnej dohode. V posledných dňoch som čerpala dovolenku. Potvrdzujem, že to so spomínaným prípadom nesúvisí," povedala Koprena. Dôvody odchodu nekonkretizovala.

Pred príchodom na ministerstvo školstva Eva Koprena pôsobila v TV Bratislava na pozícii šéfredaktorky a externe prednášala audiovizuálnu tvorbu.

Predtým pracovala 17 rokov v STV/RTVS ako redaktorka, moderátorka, editorka a dramaturgička. Spolupracovala so spravodajskou stanicou CNN, pre ktorú pripravovala krátke publicistické reportáže o Slovensku.

Pokúšame sa získať stanovisko Evy Kopreny.