Hľadá sa Marketér roka

Hľadá sa Marketér roka Foto: FB Ľudia z marketingu

Vo februári tohto roku profesionáli z oblasti marketingu vytvorili občianske združenie Ľudia z marketingu, ktoré má ambíciu zastupovať názory zadávateľov.

 


V súčasnosti združenie vyhlásilo prvý ročník súťaž o najlepšieho marketéra s názvom Marketér roka. Súťaž má posilniť vnímanie roly zadávateľa v marketingovom mixe.

 

Kto má byť Marketér roka?
„Marketér roka vedie marketing značky, ktorá v posledných dvanástich mesiacoch jednoznačne excelovala a získala si tak všeobecné uznanie v komunite marketingových profesionálov. Mala by to byť osobnosť, ktorá bude inšpiráciou pre ostatných marketingových profesionálov a bude schopná reprezentovať marketing aj v rámci širšej biznis komunity," hovorí Igor Tóth, člen prezídia Ľudí z marketingu.

Návrhy kandidátov môže odborná verejnosť posielať emailom na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. do 27.októbra 2017.

Nominácia musí priblížiť v rozsahu cca 150 slov:

1) marketingovú výzvu, ktorej nominovaný marketér čelil v posledných dvanástich mesiacoch,
2) stratégiu a aktivity, ktoré zvolil
3) výsledky, ktoré sa mu podarilo dosiahnuť.

Z nominácii následne členovia LzM hlasovaním vyberú troch marketérov na shortlist. Ten bude zverejnený 7. novembra 2017.

Víťaza vyberú členovia LzM na spoločnom stretnutí a jeho meno bude vyhlásené 24. novembra 2017, počas slávnostného večera vyhlasovania ocenení EFFIE a Agentúry roka.

„Hľadáme človeka s víziou, zručnosťami a úsilím o výnimočnosť, ktorý významne prispel k úspechu firmy, ktorej marketing riadi. Chcel by som preto vyzvať odbornú verejnosť k nomináciám svojich kolegov, klientov, biznis partnerov, ktorý spĺňajú tieto predpoklady," povedal Tóth.

Občianske združenie Ľudia z marketingu (LzM) má za cieľ vybudovať komunitu expertov a osobností, ktorí úspešne pôsobili či pôsobia ako marketingoví riaditelia, manažéri, komunikační experti a stratégovia u top 200 zadávateľov reklamy, s úmyslom kultivovať prostredie marketingu na Slovensku prostredníctvom zdieľania skúseností, inšpirácie, vzdelávania a nastavovania trhových štandardov.

Združenie tvorí 15 členov, aktívne pôsobiacich na vedúcich pozíciách najväčších zadávateľov reklamy na Slovensku. Členovia prezídia o.z. sú Dáša Juríková Poštová banka), Martina Hrivnáková (VUB banka), Milada Halová (Tatra banka), Igor Tóth (O2) a Marek Kopča (Hyundai).