Čierny rok – Vojna mafie

Čierny rok – Vojna mafie

Ide o najväčší slovenský román za päťdesiat rokov. Má presne 664 strán. „Spolu s Čiernou hrou má už táto kriminálna sága cca. 1200 strán, tj. viac než napríklad vynikajúca Mináčova trilógia Generácia - ktorá ma k tomuto počinu inšpirovala," tvrdí autor Jozef Karika.

 


Veľkolepá kriminálna dráma s prvkami trileru Čierny rok - Vojna mafie hovorí o vyvrcholení éry mečiarizmu v 90.rokoch.

 

Ide o voľné pokračovanie bestselleru Čierna hra: Vláda mafie.

 

O čom je nový krimitriler Jozefa Kariku Čierny rok - Vojna mafie?

Rozpoltený mafiánsky boss Peter Štarch pomáha najlepšiemu kamarátovi sprivatizovať veľkú fabriku. Lenže o miliardový majetok má záujem aj mocný a nemilosrdný oligarcha, ktorý ide cez mŕtvoly.
Plachý drogový priekupník Zolo Čonka rozširuje svoje impérium a sníva o medzinárodnom biznise. Naráža na prekážky, z ktorých najväčšou môžu byť jeho vlastní bratia.
Skorumpovaný úradník Alexander Vokoš rozohráva čoraz nebezpečnejšie hry a preniká až k všemocnému premiérovi, ktorý stráca pôdu pod nohami.
Pešiaci Bobo a Laba sa usilujú prežiť vo vrcholiacom šialenstve deväťdesiatych rokov, keď boli výbuchy a streľba doslova na dennom poriadku.
Všetci zažívajú čierny rok, ktorý sa pre nich ľahko môže stať posledným. Túžili po lepšom živote, vplyve a bohatstve, ale dostanú iba násilie, smrť a temnotu.

Cesta za mocou a vysnívaným rajom sa mení na strmý pád do pekla.

Jozef Karika patrí k najúspešnejším a najobľúbenejším slovenským spisovateľom. Píše o všetkom, čo patrí k životu – aj o tých odvrátených stranách. Práve pre svoje trilery a horory sa stal populárny, no nesnaží sa šokovať za každú cenu.
Dokazujú to mnohé ocenenia vrátane nominácie na Anasoft Litera 2017.

Začítajte sa do prvých strán novinky Čierny rok - Vojna mafie.

Milan Buno, literárny publicista

Pozrite si, ako autor Jozef Karika opisuje svoju novinku Čierny rok - Vojna mafie:

Vypočujte si AUDIO úryvok. Z knihy číta Vlado Kobielsky: