Víťazi Effie aj Agentúry roka sú známi

Víťazi Effie aj Agentúry roka sú známi Foto: KRAS

V piatok večer Klub reklamných agentúr vyhlásil výsledky Effie 2017 súťaže o najefektívnejšiu reklamu sezóny.

 


Zlato v kategórii FMCG získala kampaň Lišiak zo Sadu: Ako zaviesť novú značku a ovládnuť celú kategóriu od agentúry MADE BY VACULIK.

 

V kategórii Telekomunikačné služby zlato nebolo udelené. Striebornú Effie získala agentúra MUW SAATCHI & SAATCHI za kampaň Magenta SmartHome.

V kategórii Dobročinný marketing zlato za kampaň Toto je moje dieťa má agentúra ISTROPOLITANA OGILVY. Kampaň získala zlato aj v kategórii Small budgets.

EFFIE Slovakia je súťaž výnimočného marketingového myslenia a schopnosti kombinovať viaceré zložky marketingovému programu, ktoré jednoznačne prispeje k prekročeniu stanovených marketingových a komunikačných cieľov, alebo tieto ciele umožní dosiahnuť pri vynaložení nižších nákladov.

Marketérom roka sa stal Igor Tóth z O2. Vyhlasovateľom súťaže je občianske združenie Ľudia z marketingu.

Agentúrou roka 2017, ktorú vyhlasuje magazín Stratégie, sa stala tak ako minulý rok agentúra Wiktor Leo Burnett s celkovým súčtom 3187 bodov najmä práce pre klientov Heineken, Orange a Slovenskú správu jaskýň.

Na druhom mieste rebríčka sa s najtesnejším rozdielom v histórii súťaže umiestnila agentúra TRIAD Advertising. Získala 3123 bodov, len o 64 bodov menej ako víťazná agentúra.

Tretia priečka v tomto ročníku patrí agentúre MADE BY VACULIK, ktorá získala 2283 bodov.

Ocenenie Agentúra roka získava agentúra, ktorá bola počas roka najúspešnejšia nielen v domácich, ale aj v zahraničných súťažiach kreativity a efektivity, pričom zohľadňuje aj ekonomickú výkonnosť agentúry.

Stratégie vyhlásili aj špeciálne ocenenia:

Top osobnosťou slovenskej reklamy sa stal Martin Woska chief creative & strategy director, TRIAD Advertising hlavne vďaka kampani 17. november pre operátora O2.
Na druhej priečke sa umiestnil Štefan Andrejco z Wiktor Leo Burnett, tretie miesto získal Vladovi Kurek z Triadu.

TOP Copywriter je Roman Hríbik z Triadu, na druhom mieste sa umiestnil Matúš Priehoda z Triadu a za ním Martin Keder z agentúry Wiktor Leo Burnett.

TOP Art director je Tomáš Bánik z Triadu. Druhé miesto patrí Štefanovi Andrejcovi z Wiktor Leo Burnett, tretie miesto si odniesol Lukáš Karásek za práce agentúry Oliver Marketing.

TOP Strategy director získala Veronika Romsauerová z agentúry Istropolitana Ogilvy. Na druhej priečke sa umiestnil Jakub Mazán, rovnako z Istropolitana Ogilvy. Tretia priečka patrí Adamovi Horeckému z MADE BY VACULIK.

Novinkou tohto ročníka je ocenenie Top Account director, ktoré získala Maru Mitlíková z Triadu. Na druhom mieste sa umiestnila Anastasiya Kazmiruk z agentúry Wiktor Leo Burnett, tretiu priečku obsadila Eva Kániková z MADE BY VACULIK.