Naučte sa triky úspešných

Naučte sa triky úspešných

Poznáte stratégie a návyky miliardárov, ikon a najvýkonnejších osobností na svete?


Tim Ferriss svojou kultovou knihou Štvorhodinový pracovný čas prekonal všetky očakávania, pokiaľ ide o ekonomické publikácie, a stal sa najpredávanejším autorom v mnohých krajinách.

Zažil navlas rovnaký osud ako Rowlingová s Harrym Potterom – rukopis odmietlo vyše dvadsať vydavateľstiev a keď vyšiel, publikáciu nestíhali dotláčať. Pokladajú ho za jedného z najinovatívnejších biznismenov a jeho vplyvnú internetovú reláciu The Tim Ferriss Show si do dnešného dňa stiahlo viac ako 100 miliónov ľudí.

Tim Ferriss v Nástrojoch titanov ponúka to najlepšie z najlepšieho, čo odznelo v jeho vyše 200 hodinovom vysielaní Podcastu. Vo svojej šou spovedá špičkových športovcov, hercov, podnikateľov či lekárov, pýta sa na ich rituály, tajomstvá úspechu, stravovacie návyky a narábanie s financiami.

V hlavných kapitolách sa sústreďuje na zdravie, múdrosť a financie. Do objemnej publikácie by sa zmestilo 20 bežných kníh, takže sa nedá prečítať za niekoľko dní. Treba si dopriať čas, prehrýzť sa cez niekoľko sto strán a porozmýšľať, či prečítané vieme zužitkovať aj sami vo svojom živote.
Nástroje titanov nám môžu život nesmierne uľahčiť, ale aj nesmierne skomplikovať, ak si toho naberieme príliš veľa na plecia.

Tim prináša zaujímavú myšlienku, že neexistujú fixné pravdy. Správne alebo zavádzajúce rady, dobré či zlé, je na vôli každého čitateľa, aby si vybral, čo mu vyhovuje a čo by mu pomohlo k lepšiemu, ľahšiemu a úspešnejšiemu životu.

Nezvyčajné názory a náhľady, rozličné uhly pohľadov, účinné ranné rituály, prospešné cvičenie, potravinové doplnky, mozgový tréning , umenie povedať nie a množstvo iných veľmi užitočných rád. Výpovede jednotlivých osobností si často protirečia a je len na čitateľovi, aby sa rozhodol.

V knihe Nástroje titanov nájdete návody, ako dosiahnuť zdravie, bohatstvo a múdrosť.

Tim Ferris – najpredávanejší autor rebríčka bestsellerov New York Times – za posledné dva roky zozbieral odporúčania a metódy od najúspešnejších ľudí z celého sveta. Upravená verzia poznámok, tipov a trikov, ktoré mu pomohli zdvojnásobiť svoj príjem, zvýšiť flexibilitu či prehĺbiť pocit šťastia, teraz vychádza v podobe knihy Nástroje titanov.

V knihe sa dočítate napríklad:

· Ako sa ráno optimálne „nastaviť" podľa postupov Tonyho Robbinsa
· Ako v živote „prejsť do útoku" ako miliardár a úspešný investor Chris Sacca
· Ako Arnold Schwarzenegger využíva metódy psychologickej vojny... a ako zarobil milióny ešte pred začiatkom svojej hereckej kariéry
· Ako „Hollywoodsky čarodejník" Robert Rodriguez premieňa nedostatky na výhody
· Ako prekonať neúspech a zlyhanie podobne ako bývalý člen elitnej jednotky Navy SEAL, Jocko Willink
· Ako prekonať strach a vybudovať si sebavedomie ako Jamie Foxx
· Ako vyhľadávať príležitosti a otestovať ich pod stresom ako slávny podnikateľ Marc Andreessen
· Ako klásť správne otázky ako úspešný autor Malcolm Gladwell, ktorý predáva svoje knihy v neuveriteľných nákladoch
· Ako legendárny hudobný producent Rick Rubin využíva saunu a drobné domáce úlohy
· Ako komediant Mike Birbiglia prinútil prezidenta Obamu povedať „hovno" (a ako komunikovať so slávnymi osobnosťami)
· Ako prekonať tvorivé bloky pri kreatívnej práci ako Paulo Coelho, autor Alchymistu (z ktorého sa predalo viac ako 60 miliónov výtlačkov)
· Ako slávna učiteľka meditácie Tara Brachová prijíma a využíva negatívne emócie.
· Ako si vytvoriť psychickú odolnosť pomocou troch metód generála na dôchodku Stanleyho McChrystala.
· Ako jeden z prvých zamestnancov firmy Google Chade-MengTan objavil tajomstvo šťastia.

Milan Buno, literárny publicista